Svi o Zoki od Beograda do Kijeva

Holy o Milanoviću i Kosovu: 'On izgleda kao osoba koja ide po putanji samouništenja'

31.1.2023. u 23:00/ Ivan Skorin

Zbog izjavi o Kosovu da je 'oteto Srbij' ušao i u britanski Guardian koji ga je usporedio s Orbanom i Dodikom. Njegova izjava možda nije početak prijateljstva Vučić-Milanović, ali je sigurno početak prijateljstva sa srpskom javnosti

Od Beograda do Kijeva, svi pričaju o predsjedniku Zoranu Milanoviću. Jučerašnjim izjavama uspio je naljutiti Kosovare i Ukrajince, oduševiti Srbe, a jednog kreativnog korisnika Reddita inspirirati da preoblikuje njegove predizborne plakate. Normalno, bit ću ljubimac Putinovih medija, Normalno Kosovo je oteto od Srbije. Naša ekipa se pak zapitala: što bi mogao reći sljedeće

"Ono je oteto od Srbije", kazao je jučer predsjednik Zoran Milanović.

Ma oteo se on od zdravog razuma, prešao na tamnu stranu – a bio mi je heroj, glasao sam za njega – za Direkt predsjedniku poručuje jedan od najistaknutijih državljana Kosova u Hrvatskoj.

"Apsolutno nije moj predsjednik kojemu sam ja dao glas. Ovo je za mene jedna katastrofa koja nema veze s politikom. Ljudi ne mogu doći sebi", kazao je bivši vlasnik pekarnice Romaja Azgan Qenaj.

Ne mogu doći sebi od sreće srpski ministar vanjskih poslova Ivica Dačić i, logično, Milorad Dodik.

"Ono što je predsjednik Milanović rekao treba razumjeti na apsolutno isti način, točno oni su oteli Kosovo", kazao je Dodik.

Točno je pogodio u živac, pravi srpski živac. Za Direkt to ovako objašnjava beogradski politički analitičar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je suštinski pozicija koju Srbija zastupa od početka okupacije Ukrajine. Ne znam da li je ovo početak prijateljstva Vučić Milanović, ali zna da je početak prijateljstva Zoran Milanović i srpska javnost", govori politički analitičar Nikola Parun.

Image
Nakon novih poruka

Plenković o svim aferama citirajući Milanovića: 'To je jedno veliko ništa!'

Image
Nakon novih poruka

Plenković o svim aferama citirajući Milanovića: 'To je jedno veliko ništa!'

"Čovjek je zvijezda ne samo u Moskvi nego i u Beogradu", kazao je Plenković.

O zvijezdi piše i britanski Guardian. Milanović je prigrlio anti-EU stav, a svoju je politiku uskladio s politikom mađarskog premijera Viktora Orbana i secesionističkog čelnika bosanskih Srba Milorada Dodika

"Jasno je da Krim više nikad neće biti Ukrajina", tvrdi Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo se čita

Image
kontrolori češljaju

Dnevno na bolovanju više od 60.000 Hrvata: Lažni bolesnici u panici, iz HZZO-a poručuju: 'Nikad nismo bili policija'

Neće biti Ukrajina? Ta izjava Milanovića je ne prihvatljiva kaže službeni Kijev – a član ukrajinskog parlamenta za Direkt kaže da ga je posebno zasmetalo što je hrvatski predsjednik kritizirao donaciju zapadnih tenkova njegovoj zemlji.

"Vrlo su me uzrujale izjave hrvatskog predsjednika. Ne mogu ni zamisliti kako bi hrvatska vojska mogla pobijediti u ratu i otjerati srpske okupatore da nije imala oružje. Svi koji podržavaju Rusiju su sada na vrlo pogrešnoj strani", kazao je član ukrajinskog parlamenta Volodimir Arijev.

Makar pitanje je shvaćaju li u svijetu da je to njegov stav - ne stav hrvatske Vlade niti većine Hrvata.

"Na ovaj način nanosi državi jako veliku", kazala je komunikacijska stručnjakinja, bivša ministrica u Vladi Zorana Milanovića Mirela Holy.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zvuči i izgleda kao da se sveti svima u Hrvatskoj", kaže analitičar Parun.

"štetu i ovo što on radi je doista zabrinjavajuće, meni osobno on izgleda kao osoba koja se kreće na putanji samouništenja", dodaje Holy.

Kako će se nastaviti ta putanja – što će provaliti sutra. U našoj nimalo reprezentativnoj anketi pitali smo jednog zagrebačkog urara i konobara.

Normalno, Ukrajina je kriva što ju je napala Rusija, Normalno bit ću ljubimac Putinovih medija, Normalno, Dodik će mi biti najbliži saveznik – ovako se zaigrao danas jedan kreativni reddit korisnik prepravljajući malo Milanovićeve predizborne plakate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jer normalno, u kampanji nije dao nikome naslutiti svoju metamorfozu. Nije ni poslije, prije godinu dana kad je kao predsjednik posjetio Kosovo, – nije mu padalo napamet govoriti o nekom otimanju. Hmm, što se promijenilo u zadnjih godinu dana.

Više s weba

Pročitajte još

Image
DIREKTOVO ISTRAŽIVANJE

Nesretni su radnici koji čiste smeće, prodavači i zaposleni u socijalnoj skrbi. Jeste li vi sretni svojim poslom?

Više s weba