INOVATOR LJUBOMIR CUKROV

Hrvat koji tuži Facebook zbog koncepta 'donacija' za Direkt: 'Zadržali su sve moje materijale, a onda...'

12.10.2022. u 23:08/ RTL Direkt

Ovaj se Solinjanin tako s Metom 'nateže' već dobrih 7 godina, sada je angažirao i ugledno odvjetničko društvo, a i kaže - ići će do kraja

I to se dogodilo. Hrvat tuži Facebook i to zbog krađe intelektualnog vlasništva, odnosno ideje. Radi se o milijunima, a tvrtka Meta potpuno je ukrala projekt, kaže za Direkt inovator Ljubomir Cukrov koji je prije deset godina smislio koncept "donacija" na Facebooku.

Projekt je dovršio 2015., poslao ga Facebooku koji je ubrzo nakon toga odbio suradnju s objašnjenjem da za tako nešto nisu zainteresirani. S time da dobar dio materijala koji im je tada poslao Cukrov, Meta nije vratila natrag kada ga je odbila. Da bi stvar bila bolja, samo godinu poslije, na Facebooku se pojavila opcija mogućnosti donacija. Ovaj se Solinjanin tako s Metom "nateže" već dobrih 7 godina, sada je angažirao i ugledno odvjetničko društvo, a i kaže - ići će do kraja. Nije jedini - Zuckerbergu i ekipi iz Mete u zadnje vrijeme tužbe se samo nižu, a među njima i ona da su ukrali i novo ime svoje kompanije.

"Ima sam cilj da ljudima približim i omogućim da lakše dođu do svojih ciljeva, bilo i za školovanje, liječenje ili za osobne potrebe. Poslao sam Facebooku to 2015. i nakon 20-ak dana san dobio odbijenicu, da ih ne zanima, ali zadržali su sve moje materijale, projekte, skice crteže, sve i možda nekoliko mjeseci nakon toga su moj projekt objavili kao svoj", kaže inovator Ljubomir Cukrov.

Dodaje da nije ljut.

"Više sam razočaran u sam Facebook jer sam vjerovao da ćemo moć s takvom stvari zajedno pomoći ljudima da to ostvare, ali eto nasamaren sam od strane FB-a i tražimo sada pravdu i nadamo se da ćemo je i ostvarit", zaključuje Cukrov.

Više s weba

Pročitajte još

Image
'DOTAKNULI SMO DNO'

Neki zbog nje hodaju kilometrima, a mi je trošimo kao da nema sutra: Direkt o vampirskoj potrošnji vode

Više s weba