Play logo
POLA MANDATA

Iduće dvije godine su ključne! Direkt je provjerio što je sve Tomašević napravio dosad, a što Zagrepčane tek ...

thumbnail
31.5.2023. u 22:51/ Darinka Trgo

Danas je dan grada Zagreba, i baš poetski polovina mandata Tomislava Tomaševića. Sada imamo plave vrećice, nismo najgori po odvajanju otpada. Preorganizirana je gradska uprava i Holding, izmijenjena mjera roditelj odgojitelj, ali u velikoj se mjeri gradonačelnik borio s onime što mu je ostavio Milan Bandić. Zato su iduća dva ključna: ne tjedna, nego iduće dvije godine

Play logo

Prije dvije godine je krenuo s čišćenjem gradskih problema. Koliko je u tome uspješan znat ćemo na izborima do kojih su ostale dvije godine, ključne za rješavanje i dalje brojnih gradskih problema.

"Vrtići, škole i ostalo. Mi tu imamo jako malo vrtića. Ima jako puno djece znate, oni se i nemaju gdje igrati pa su na ulici, a to nije dobro", kaže Vlado iz Dubrave.

Play logo

"Infrastrukturu, ceste su nam loše. Ja sam dole u Trnavi, ne mogu ne spomenuti naše probleme s pružnim prijelazom", govori Danijela Levak iz Dubrave.

Image
NEKI OD TRENUTAKA

Dvije godine prošle su otkako je Tomašević pobijedio u Zagrebu: Čuvao je bebu, čistio sa radnicima...

Fotogalerija
Image
NEKI OD TRENUTAKA

Dvije godine prošle su otkako je Tomašević pobijedio u Zagrebu: Čuvao je bebu, čistio sa radnicima...

Fotogalerija

"Što se grada tiče, neuredan je i trava nam je sada do koljena. Imamo nove tramvaje s aplikacijom, ali problem je što ljudi nemaju nove mobitele, smartphone i neki uopće to ne mogu skenirati", poručuje Senada Horvat iz Dubrave.

Sve to muči Istok grada, ali, ne samo njih. Na jesen bi u Zagrebu mogao biti kaos, jer Zagrepčani nemaju gdje s djecom. Ali zato grad ima plan.

Play logo

Gradnja, gradnja i samo gradnja. Za sada je otvoren jedan, a do kraja mandata najavljuju iz Grada, napravit će nešto što nitko nije uspio u samo jednom mandatu. Otvorit će 22 vrtića. Ali tu nije kraj projektima.

Nazivaju ga ruglom, sramotom, maksimirskim Frankensteinom. Trebao bi ići uskoro u obnovu, stari će se rušiti, gradit će se novi, velebni stadion. Prema riječima gradonačelnika, mogao bi biti gotov do idućeg Svjetskog prvenstva.

Play logo

Naravno, ako se sve dogovori s Vladom i Zagrebačkom nadbiskupijom. A dok se jedan bude gradio, zamjenski u Kranjčevićevoj bi već do kraja godine trebao povećati kapacitet tri puta.

Play logo

Budućnost je svjetlija i kod Lisinskog.

Možda sada to ne vidite, ali pokušajte zamisliti da je umjesto zgrade ovdje moderna knjižnica, glazbeni studio, mjesto gdje dolaze ljudi, gdje idete na predstave i izložbe. Da, stari paromlin ide u obnovu, grad kreće krajem godine s tim, a uložit će oko 68 milijuna eura.

Image
darko klasić:

'Nema bitne razlike u vladavini Tomaševića i Bandića. Unaprijed se znaju pročelnici, članovi odbora, ma sve...'

Image
darko klasić:

'Nema bitne razlike u vladavini Tomaševića i Bandića. Unaprijed se znaju pročelnici, članovi odbora, ma sve...'

Za makeover starog paromlina trebat će vremena, no, neki rješenja traže odmah.

Play logo
Play logo

Upravo se čita

Image
nikolina sesar u direktu

Hoće li Muskovo ugrađivanje čipova u mozak pomoći medicini? Neurokirurginja: 'Da sam paralizirana pristala bi da mi ugrade'

"Koeficijenti su nam isti, plaća je išla nešto gore, ali inflacija nam je sve pojela. Tako da nismo dobili ništa. Svi govore o povišici, ali ništa nismo dobili", govori vozač ZET-a, Josip Ivanuš.

Nije ovo prvi prosvjed u njegovom mandatu, štrajkali su, sjećate se i u Čistoći. A kad smo kod odvoza smeća.

"A obnova. Iako razumijem da je to složeniji proces, zbog vlasničkih odnosa, spomenika, i čega sve ne. To možemo tolerirati da treba vremena - je l', ali brine me odvoz smeća - šteka. Pa ne ide biootpad, pa papir drugi tjedan", kaže Miroslava Čengić iz Maksimira.

Da. Muku muče Zagrepčani sa smećem, ovog ljeta možda se bude lakše disalo jer stiže 150 podzemnih spremnika u centru grada. A ako tko zna nešto o smeću, znaju na Jakuševcu.

Play logo

Tomislav Tomašević praktički je izbore osvojio najavom da će u prvom mandatu zatvoriti odlagalište otpada Jakuševec, ali ovdje i dalje kamioni sa smećem dolaze. A stanovnici se žale na smrad.

"Pa smeće bi se ovo trebalo riješiti, pod hitno zatvoriti. Ostalo drobilica, kompostana, pa prvo su nam svinje smrdjele, a sada kompostana - to još najviše kod nas smrdi", kaže Zvonko s Jakuševca.

Smrdi i dalje, izbori su sve bliže, a očekivanja građana od gradonačelnika na pola mandata - sve veća.

Love island UK
San snova
Obiteljske tajne
Elon Musk Show
default_cta
Kalifornikacija
Zig & Sharko
Ljubav je na selu
Skrivena istina
default_cta
Život na vagi
Play logo

Više s weba

Pročitajte još

Image
direkt u ameriku

Mojmira ide u Ameriku: 'I'll be back'

Play logo

Više s weba