GOST DIREKTA

Ivan Šarić: 'Hrvati se najviše vole šaliti sa svojim jadom. Tako smo preživjeli Domovinski rat'

10.1.2023. u 23:03/ RTL Direkt

'Neke stvari nećeš reći na javnoj televiziji, ono što ćeš reći u klubu. U klubu ćeš reći nešto što nećeš reći na javnoj televiziji i nažalost nismo došli do toga da na hrvatskoj televiziji možeš to reći jer ćete i vi dobiti kaznu u krajnjem slučaju. Politička korektnost je super, treba biti politički korektan, ali tržište traži u nekim situacijama da budeš politički nekorektan. Tržište će odlučiti', rekao je Šarić

S čime se to u Hrvatskoj ne smije šaliti, a što dobro prolazi, u RTL Direktu je na Svjetski dan smijeha ispričao jedan od naših uspješnijih komičara, Ivan Šarić.

Osvrnuo se na šalu Kerekesh teatra koji su objavili fotografiju kako kleče i mole za dobar gulaš:

"Genijalna fora i mislim da po prijemu publike je to super fora. I onda se uvijek nađe par nekih, ako smijem reći čak bolesnika koji naprave ovakve prijetnje smrću i onda propadne fora. Ali, mene zanima je li gulaš uspio. Jer ovi zasad na Trgu nisu uspjeli", kazao je Šarić.

Na pitanje može li se s crkvom šaliti, odgovara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je možda samo otišlo preširoko i možda je pogodila neke ljude koji se ne vole šaliti. Ali, religiozne fore super prolaze. Iako smo katolici, volimo se zafrkavati i privatno čak i u nekim poslovnim situacijama. Eto, bilo je za neke ljude neprimjereno koji us napravili jako veliku grešku"

Image
JAN KEREKEŠ ZA DIREKT

Neki za čednost, oni za gulaš. Kako je šala o molitvi prerasla u prijetnje

Image
JAN KEREKEŠ ZA DIREKT

Neki za čednost, oni za gulaš. Kako je šala o molitvi prerasla u prijetnje

Šarić govori da se može šaliti s bilo čim.

Upravo se čita

Image
ZANIMLJIVO ISTRAŽIVANJE

Stručnjak za Direkt otkriva zašto je dio Hrvatske razvijen kao Libanon, a dio kao Kina

"Samo ovisi hoćeš li se šaliti na korporativnoj gaži, u klubu, među ekipom. Što mi privatno sve pričamo kad se dotaknemo nekih tema koje ne smijem spomenuti jer će me cancellati. Ali, mi se Hrvati volimo zafrkavati, u biti najviše na svoj jad. I tako preživljavamo. Tako smo preživjeli dva svjetska rata i Domovinski rat, tugu i kad ti se netko u obitelji razboli i kad je financijska situacija u pitanju. Iz jada napravimo u humor i tako preživljavamo. Bar u mojoj familiji", kazao je.

Na pitanje autocenzuriraju li se komičari zbog "cancel kulture", odgovara:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neke stvari nećeš reći na javnoj televiziji, ono što ćeš reći u klubu. U klubu ćeš reći nešto što nećeš reći na javnoj televiziji i nažalost nismo došli do toga da na hrvatskoj televiziji možeš to reći jer ćete i vi dobiti kaznu u krajnjem slučaju. Politička korektnost je super, treba biti politički korektan, ali tržište traži u nekim situacijama da budeš politički nekorektan. Tržište će odlučiti. Humor mora propitkivati. Na kraju ili je fora smiješna ili nije", rekao je komičar pa dodao da postoje svakavki kolege.

"Imaš svakakve komičare, to je kao hrana. To je kao da me pitaš što Hrvati jedu. Jedu sve. Ne postoji univerzalan humor, Postoji tvoja publika, čime se ti baviš", rekao je pa se osvrnuo na činjenicu da se Ukrajinci već šale na temu rata:

"To nije neobično. To je preživljavanje jada. Kad smo u najgoroj mogućoj situaciji, to je po meni jako primjereno. To je ono zašto se smijemo na sprovodima", kazao je.

Potvrdio je i da su šale o Putinu dio njegove "standup rutine":

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mora biti dio rutine. Ne mora, ali ako si proživio nešto pokušavaš iz sebe govoriti i povezati se s publikom. Rat je dio mog standupa sigurno."

Na pitanje je li zbog činjenice da je postao otac "ublažio" svoje šale, odgovara:

"Pričao sam sa slovenskim kolegom. On ima odraslije dijete, kako ćeš se postaviti jer dijete razumije. To je po meni totalno prirodno kao što se mijenjaš kao glumac ili pjevač. ne mogu pričati kako sam u studentskim danima prilaziti curama. Radiš na tome da imaš novo iskustvo koje ćeš pretvoriti u humor, ne možeš se vraćati na ono jer ti ljudi neće vjerovati."

Više s weba

Pročitajte još

Image
proroci

Katastrofična 2023. Glupost ili istina? Evo što kažu Nostradamus, Vanga i Medvedev

Više s weba