(PRE)SKUPO LJETOVANJE

Koliko novaca treba četveročlanoj obitelji za posjet Dubrovniku i koliko košta kava na Stradunu?

thumbnail
2.5.2023. u 8:00/ Marija Pajić Bačić

Na Praznik nas je rada zanimalo može li si prosječan hrvatski radnik priuštiti makar produženi vikend u Dubrovniku? Grad u koji hrle turisti iz cijelog svijeta nije često odredište domaćih turista jer za dubrovačke cijene jednostavno nemaju novaca. Koliko bi vam novaca trebalo za odmor u Dubrovniku i ima li tamo uopće Hrvata?

Pronaći domaće goste na Stradunu zvuči kao nemoguća misija.

Pronaći domaće goste na Stradunu ponekad zvuči kao nemoguća misija! No, čast iznimkama!

Prijatelji Mark i Barbara u Dubrovnik su doputovali na produženi vikend. Praznik rada iskoristili su za fotografija!

"Mislim tko želi tu doći na kavu i bit u ovakvom gradu mora biti spreman na ovakve cijene, ma da nije nešto prestrašno da si ne možeš priuštit!", rekao nam je Mark Tomić s Korčule.

A prvo što brojni gosti ugledaju na Stradunu je gospodin koji na istom mjestu svira lijericu posljednjih deset godina, a goste koji tuda prolaze poznaje u dušu.

Tako popularno zvana "najskuplja kava u Hrvata" i ove godine drži svoju cijenu od 4,5 eura.

Image
DOŠLO DO PROMJENE

Ministrica Obuljen Koržinek smijenila pročelnika Konzervatorskog odjela u Dubrovniku

Image
DOŠLO DO PROMJENE

Ministrica Obuljen Koržinek smijenila pročelnika Konzervatorskog odjela u Dubrovniku

Prema statistici dubrovačke turističke zajednice domaći gosti od početka godine do sad čvrsto drže drugo mjesto kako po dolascima tako i po noćenjima. Najčešće dolaze u predsezoni i postsezoni jer im je Dubrovnik u srcu zone preskup.

"Najčešće dolaze u predsezoni i postsezoni jer im je Dubrovnik u srcu sezone preskup", objasnio nam je Danijel Bokić, ugostitelj.

No, zanimljivo - Dubrovnik je i dalje jedan od rijetkih gradova na Jadranu gdje ćete kao domaći gost dobiti popuste od 20 do 30%!

Za sve oni koji ne vjeruju u čudo, ali dvije kave na Stradunu smo platili 6 eura i to bez popusta!

Uzevši u obzir prosječnu plaću od 1000 eura, zaputi li se četveročlana obitelj na ljetovanje u Dubrovnik iz Zagreba - samo na gorivo će potrošiti u prosjeku 140 eura, još 62 eura na cestarinu, a tjedan dana spavanja u apartmanu u srcu sezone stajat će ih 1400 eura. Što znači, prosječna obitelj s dvoje djece trebala bi izdvojiti samo za put i smještaj čak 1600 eura.

Upravo se čita

Image
JESTE LI JE VIDJELI?

U Zagrebu nestala majka troje djece Maja Kačavenda. Policija moli pomoć

To pak znači da jedna hrvatska plaća nije dovoljna za 7 dana dubrovačkog odmora.

"Aviokarte su skupe pa im i to ne ide u korist a i predrasude da je Dubrovnik skup grad!", rekao nam je Nino Dubretić, vlasnik agencije za najam privatnog smještaja.

Decilitar vina 10 eura! Ručak za četvero 200 eura? Dubrovačke cijene u srcu sezone teško padaju i našim susjedima koji su ovih dana doslovno preplavili Stradun!

"Sad smo se u Trebinju iznenadili s veoma niskim cijenama pa je ovdje kontrast baš - tamo jeftino a ovdje skupo!", rekao nam je Andrej iz Srbije.

Za gospare dileme nema! Dubrovnik ne mora nužno biti skup. Ako se dobro potrudite možete naći i jeftin parking, još jeftiniju kavu i gotovo besplatan sladoled! Samo treba bolje prošetati…

Love island UK
Superstar
Elon Musk Show
Život na vagi
Señorita 89
default_cta
Ljubav je na selu
Britain's Got Talent
Infinity Nado

Više s weba

Pročitajte još

Image
Zbogom Alan Forde!

Alan Ford kroz humor pokušava objasniti i zaštititi nas od svijeta: 'Kod nas je nalegao kao budali šamar'

Više s weba