Dok jednom ne smrkne...

Na međuizborima u SAD-u i najveći dobitnik i najveći gubitnik iz redova su Republikanaca

10.11.2022. u 23:09/ RTL Direkt

Ron DeSantis koji je postao zvijezda ekstremne desnice umjesto Trumpa, zapravo je njegov učenik. Ne podsjeća li vas možda malo na Johna F. Kennedyja?

Dva dana nakon američkih izbora konsenzus je medija, od Foxa do Guardiana, da je najveći gubitnik Donald Trump, a najveći dobitnik Ron De Santis, nova zvijezda i očito novi miljenik Republikanaca. Ne podsjeća vas slučajno guverner Floride na starog miljenika Demokrata Johna F. Kennedyja?

Obojica su katoliici, obojica su bili članovi mornarice, obojica su sudjelovala u ratu i išla u škole Ivy League. De Santis je odjednom noćna mora i Trumpa i Joea Bidena. A zanimljivo je da je zapravo Trumpov 'the apprentice' iliti pripravnik. I njegova mlađa verzija.

Nije tako sklon skandalima, ali zapravo je Trumpova škola ekstremne desnice. Na Floridi je već skratio rok za pobačaj, i pooštrio pravila čak u slučaju incesta ili silovanja. Donio je i 'don't say gay' zakone u školama, protivi se kontroli oružja, žestoki je borac protiv 'woke ideologije'.

Mediji tumače da Republikanci očito žele revoluciju nastaviti bez originalnog vođe, Donalda Trumpa , na Foxu su De Santisa već prozvali novim vođom. Trumpu se to ne sviđa i prijeti: ako se De Santis kandidira 2024, mogao bi ostati povrijeđen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poznato je da se Trump želi kandidirati, ali na idućim izborima bi imao 78 godina, a Biden 82. Za Bidena se već sada pitaju je li prestar, a danas se stvarno tako činilo kada je (misleći na Herson) pomiješao Irak i Ukrajinu, možda jer mu zvoni da se De Santis borio u Faludži.

"Naša je namjera ponovno se kandidirati. To nam je bila namjera bez obzira na ishod ovih izbora", kazao je Biden.

Upravo se čita

Image
DRUŠTVENA ODGOVORNOST

Tommy neće prodavati pirotehniku: 'Uzrokuje štetne posljedice za ljude i životinje'

Više s weba

Pročitajte još

Image
na europski račun

Juha od bikovog repa, kulen, ručkovi, rođendani. Pogledajte na što je Žalac trošila europski i vaš novac

Više s weba