OGLAS

'jednostavan i skroman'

Nepalac Norbu obožava hrvatske nogometaše. Radi kao brijač i svi ga hvale: 'Jako je ljubazan i talentiran'

27.9.2023. u 7:30/ Rikardo Stojkovski

Tražio je bolji život, našao posao u centru grada i ne, ne radi kao dostavljač ili građevinski radni, nego kao brijač. Kaže da je u Hrvatsku morao doći jer si u Nepalu ne može priuštiti ništa. Radi za dvoje i to za stotinjak eura. U novoj ga okolini svi hvale


Ime mu je Norbu Sherba, dolazi iz Nepala i ima 25 godina. Možda mu hrvatski ne ide tako dobro, ali zato u šišanju i brijanju rastura. U Hrvatsku je došao tek prije mjesec dana, a za razliku od većine svojih sunarodnjaka, koje najčešće vidimo kao dostavljače hrane ili građevinske radnike, Norbu je brijač.

"Život u Nepalu i Hrvatskoj, nikako nije usporediv", govori nam Norbu. Kaže da u Nepalu nema noćnog života, da se radi samo po danu, a plaća je toliko mala da si priuštiti ne mogu, doslovce ništa.


"Teško je živjeti ondje, znaš, nema normalne plaće. 120 eura je doista ništa. A ondje je jako skupo u odnosu na plaću pa te život natjera da dođeš ovdje", kaže.

Image
nađena nada

Durga je 2 mjeseca spavala na betonu, Giri je bio pred sepsom. Ove ostavljene Nepalce našli su dobri ljudi

Image
nađena nada

Durga je 2 mjeseca spavala na betonu, Giri je bio pred sepsom. Ove ostavljene Nepalce našli su dobri ljudi

I dodaje da u Nepalu cijelo vrijeme radiš za dvoje, a da nikad ne zaradiš dovoljno. Tamo je najčešće zaposlen tek jedan član obitelji, i to za svega stotinjak eura.

"Moramo pomagati svojim obiteljima. Njima nije lako", žali se Nepalac u Hrvatskoj, i priznaje da svaki mjesec od svoje plaće, koja ni u Hrvatskoj nije prevelika, odvaja za obitelj u Nepalu.

U salon zbog njega na brijanje i šišanje dolaze i brojni stranci, malo zbog razgovora, a još više zbog talenta. One koje rade s njim, za njega imaju samo riječi hvale.

"Prekrasan je stvarno kolega. Lijepo radi, svi ga hvale, ljubazan je jako i talentiran", govori nam Ivana Štimac, frizerka u istom salonu.


Vlasnica Darja Marjanović dodaje: "Skroman je, jednostavan i poslušan. Mušterije malo reagiraju iznenađujuće budući da nismo dosad imali takvu sličnu osobu".

U međuvremenu, Norbu mi je sredio bradu, malo smo popričali o Hrvatskoj, no kaže nam da je prekratko ovdje, da može reći što mu se sve svidjelo. Ipak, nešto mu nije promaknulo.

"Ovdje svi vole nogomet, a ja ga također volim. Sviđa mi se i hrvatska reprezentacija", govori Norbu i priznaje da mu je najbolji hrvatski igrač, Luka Modrić.

Norbu je gledatelje Direkta pozdravio na nepalskom jeziku, a ja sam se vratio u redakciju friško obrijane brade.


Upravo se čita

Image
IMA FORMULU

Trener Astane tvrdi da s četiri stvari mogu pobijediti Dinamo: 'To je sve što nam treba'

POGLEDAJTE VIDEO: Umjesto rakije, alkotest za dobro juto. A za više od 0 promila - otkaz: 'Morali su radnike tražiti u kafićima'

Viola boje mora
Love island Australija
Svjetsko prvenstvo u rukometu za žene 2023.
Palm springs
Ljubav je na selu
default_cta
Konobari do daske
Igra moje sudbine
Život na vagi
Tri sestre
Barapapa
default_cta

Više s weba

Pročitajte još

Image
ROYAL RASIST

Konačno se doznalo tko je rasist u kraljevskoj obitelji. Izašla je knjiga, ali njezina prodaja ubrzo je obustavljena zbog 'pogreške u prijevodu'


Više s weba