SKENIRAJTE IH

Obilaze WC-e da vi ne bi morali. Bili smo u provjeri s dvojcem koji je osmislio aplikaciju WC-enzija

thumbnail
30.3.2023. u 23:12/ Rikardo Stojkovski

Recenzira se sve, pa zašto ne bi i zahodi. Dvojica studenata - budući programer i pravnik zato su pokrenuli novu aplikacija WCenezija koja je povezana s istoimenim Instagram profilom na kojima se analiziraju i recenziraju javni zahodi. Imate i unaprijed ponuđena, prilično konkretna pitanja kako bi svi koji će javni WC trebati unaprijed znali što ih čeka

"Od standardnih parametara gledamo ako ima papira za ruke. Ima li sapuna, evo vidimo tu ima. Je li čisto? Ima li sušila za ruke? Pisoari jesu čisti i odvojeni. I najzanimljiviji dio školjka za wc. Je li mekana školjka, u kakvom je stanju četka. Je l' topla školjka, dobro bi bilo da je topla", govori programer Roko Kovač.

Možda vam ovo djeluje kao sanitarna inspekcija, ali nije. Ovo sa mnom su Nikola i Roko. Pravnik i programer koji ne recenziraju ni restorane, ni hotele, ni apartmane. Nego toalete.

Image
luksuzna nužda

U dubrovačkom WC-u s 5 zvjezdica moći će se platiti karticom i ostaviti prtljagu

Image
luksuzna nužda

U dubrovačkom WC-u s 5 zvjezdica moći će se platiti karticom i ostaviti prtljagu

"Ja bih dao 7, ne znam ove kabine nisu izolirane, čuje se sve unutra", govori Kovač o jednom WC-u.

"Ja bi dao možda malo nižu ocjenu, četiri i pol. Iako je sve čisto i nema sluzi i katrana po podu, malo mi miris smeta, mračno je. I nema ljudi, dosadno je", kaže pravnik Nikola Ljubanović.

Recenzenti toaleta, ili WC-ezenti Nikola i Roko, prije nešto više od 3 godine napravili su profil na Instagramu na kojem objavljuju opširne opise kakvih sve WC-a ima po Zagrebu, ali tu nije stalo. Sada su napravili i aplikaciju. Koju možete skinuti, i po lokaciji vidjeti koji je od obližnjih wc-a pristojan, a koji - malo manje pristojan.

"Ako je zapadna civilizacija utemeljena na načelima zdravlja i čistoće, onda je WC sigurno simbol toga i mi dajemo hommage wc školjci", objašnjava Ljubanović.

"Naljepnice ćete vjerojatno vidjeti po Zagrebu. A ako ih skenirate odvest će vas na WC-ecenzije.com", poručuje Kovač.

A svaki put kad dođete na WC-ecenzije.com, dočekat će vas jedna od šaljivih poruka kao npr: Papir je pregrub za vašu finu guzu? Ili ga uopće nema? WC četka izgleda kao da je odribala svoje, a daska vam je prehladna. Više curi iz pisoara nego iz tebe?

Tako da ako vas doista zanima kakva vas školjka negdje može dočekati…

"Skinite WC-ecenzije, a vlasnici WC-a, operite nekad. Bar 1 tjedno", zaključuje Kovač.

Love island UK
Superstar
Elon Musk Show
Život na vagi
Señorita 89
default_cta
Ljubav je na selu
Britain's Got Talent
Infinity Nado

Više s weba

Pročitajte još

Image
DIREKTOV RTL DANA

Od misterija nestalih kajakaša u Dubrovniku i glodavskih problema u Zagrebu do ovaca koje su se najele žiže

Više s weba