Pregled dana

Od poruke Majki Srebrenice Milanoviću da je fašist do 'bolji smo od Njemačke', ovo je DIrektov rendgen dana

10.11.2022. u 23:18/ RTL Direkt

Srebreničanke koje su i cijele obitelji izgubile u genocidu 1995., predsjedniku RH su poručile što misle o njegovoj novoj izjavi

Ne vjeruju Majke Srebrenice Zoranu MIlanoviću, proglasile su ga fašistom. Zdravku Mamiću možda pada presuda, a u Rendgenu dana doznajte i po čemu smo bolji od Njemačke

Tko je najspremniji?

Zgibovi, dizanje utega, čučnjevi. U crosfitu su se danas natjecali vojnici, vatrogasci, policajci, njih više od stotinu. A sve je pratio Zoran MIlanović.

Majke Srebrenice odgovorile Milanoviću

"On je fašist koji glumi demokrata", to o Zoranu MIlanoviću misle Majke Srebrenice. Žestoko su reagirale na njegovu izjavu da se nada da nisu instrumentalizirane iz Sarajeva. Jadno je i bijedno da si predsjednik dozvoli ovakav vokabular.

Pada li presuda Mamiću?

Najpoznatiji bjegunac od hrvatskog pravosuđa možda će napokon doći na svoje. Zdravko Mamić tužio je Hrvatsku Europskom sudu za ljudska prava. Oni su njegov slučaj, u kojem je dobio šest i pol godina zatvora zbog izvlačenja 116 milijuna kuna iz Dinama, uzeli u obzir. Mamić to nije komentirao samo je poručio: "Lijepo mi je u BiH."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inflacija i prosvjedi

Pariška i londonska željeznica danas su paralizirani zbog štrajka. Većina linija u Londonu i Parizu nije prometovala, a dio zaposlenika radio je od kuće. Zbog galopirajuće inflacije sindikati traže povećanje plaće i bolje uvjete rada.

Zagrepčani prosvjeduju zbog smrada

U Europi prosvjeduju zbogg inflacije, u Zagrebu zbog smrada s Jakuševca. Prosvjednici su dočekali gradonačelnika ispred zagrebačke skupštine, s velikim lokotom u rukama i tražili da odredi datum zatvaranja Jakuševca. Tomašević kaže problem ćemo riješiti, ali kompostana nije glavni uzrok smrada.

Upravo se čita

Image
DRUŠTVENA ODGOVORNOST

Tommy neće prodavati pirotehniku: 'Uzrokuje štetne posljedice za ljude i životinje'

Lož ulje u moru

Masna mrlja lož ulja u moru u Kostreni. Iscurilo je kroz kanalizacijski cjevovod, Lučka kapetanija je u akciji, angažirane su tvrtke koje su postavila plutajuće upijajuće brane. Iz Ministarstva kažu - istraga je u tijeku.

Pojele THC bombone, završile u bolnici

Dvije spremačice iz Konavala pojele su gumene bombone pa doživjele halucinacije i završile u bolnici. Nisu znali da je u bombonima THC. Čistile su vilu za odmor koju je unajmio gost iz Kanade. Istraga je otkrila da se u bombonima nalazi THC, a policija o sudbini Kanađanina kaže - sve će ostati na prekršaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bolji smo od Njemačke

Hrvatska je barem u nečemu bolja od Njemačke. Treći smo u Europi po broju žena inovatorica. Imamo ih 25,8%. Prva je Latvija sa 30,6 posto inovatorica, a drugi Portugal s 26,8 posto. Njemačka je pri europskom dnu.

Više s weba

Pročitajte još

Image
NAPUNIO STOTU

Direkt u društvu najstarijeg vatrogasca u Hrvatskoj: Napunio je stotu i otkrio nam tajnu dugovječnosti

Više s weba