Nazire li se kraj?

Rat Čistoće i grada se nastavlja. Direkt u centru Zagreba. Sindikalist: 'Kada se dogovore ekspresno ćemo se r...

24.1.2023. u 22:37/ Danas.hr

'Ovo je autonomna odluka radnika, sindikati su ovdje posrednici jer bi svima trebao biti cilj, i radnicima i Upravi da se postigne taj dogovor. Pokušavamo balansirati da do dogovora dođe na zadovoljstvo radnika, Uprave, a naročito građana', kazao je sindikalist

Naš Borko Brunović razgovarao je u Direktu sa sindikalnim povjerenikom SSH-a Zdravkom Stojilkovićem.

"Danas su radnici ujutro predali zahtjeve prema Upravi, u 11 točaka. Uprava je bila u Čistoći i predani su im zahtjevi. Od 11 točaka Uprava je nakon razmatranja dala povratnu informaciju radnicima da su spremni prihvatiti njih pet.

"S obzirom na to da radnici inzistiraju na koeficijentima složenosti poslove za komunalne radnike i vozače, bez toga nisu voljni izaći na teren i činjenica je da ako se kroz dva dana onda je izvjesno da će staze biti pune", odgovorio je povjerenik SSSH-a na pitanje što ako sutra ne dođe do dogovora.

Image
MIRJANA KALTAK

Čistoća i dalje prosvjeduje. Predsjednica sindikata za Danas: 'Žele se vratiti poslu'

Image
MIRJANA KALTAK

Čistoća i dalje prosvjeduje. Predsjednica sindikata za Danas: 'Žele se vratiti poslu'

"Te dvije točke su sporne, traže koeficijente složenosti poslova, a sve se to nadovezuje na prosvjed prije mjesec dana, gdje su to iskomunicirali", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je autonomna odluka radnika, sindikati su ovdje posrednici jer bi svima trebao biti cilj, i radnicima i Upravi da se postigne taj dogovor. Pokušavamo balansirati da do dogovora dođe na zadovoljstvo radnika, Uprave, a naročito građana", kazao je Stojilković.

"Teško mi je to reći, ali ako će Uprava ispuniti ta dva zahtjeva, to će biti ekspresno", odgovorio je Zdravko Stojilković na pitanje kad se očekuje odgovor.

Upravo se čita

Image
rat s inspektorima

Bojanje kose digla za 9 centi, šišanje za 36 i dobila kaznu od 3300 eura: 'Očajno...'

Više s weba

Pročitajte još

Image

Svećenicima zbog povišice, plaće i 1040 eura. Pitali smo vas kad ste je vi primili: 'Uf...'

Više s weba