OGLAS

SRETAN ROĐENDAN

RTL Direkt slavi 8. rođendan! Mojmira otkrila kako ruše tabue i koju veliku novost pripremaju za 10 dana

Image
Foto: RTL

'Gledatelji prepoznaju iskrenost i naš trud, prepoznaju da teme obrađujemo drukčije, da ih ne davimo protokolarnim stvarima, priopćenjima, smještajnim kapacitetima i floskulama političara' kaže Mojmira i dodaje 'bavimo se temama za koje mislimo da su društveno bitne, ali bavimo se i kontroverzama, zabavnim, začudnim i rugamo se.'

20.4.2023. u 17:29/ Danas.hr

Prije točno osam godina, 20. travnja 2015. godine u 22:15 na televizijskom ekranu prvi ste put gledali RTL Direkt. Bio je to novi late night news koji je vodio i uređivao Zoran Šprajc.

RTL Direkt danas uređuje i vodi Mojmira Pastorčić. To je jedina emisija u kojoj ćete u studiju vidjeti dvometarskog pitona i predsjednika Sabora, gej par i bivšu predsjednicu, beskućnike i Severinu. Bave se i lošim hrvatskim plaćama i pizzom s insektima, i kvalitetom mesa i Tik Tok filterima. Prikazuju sjednicu Vlade kao Posljednju večeru, ispituju saborske zastupnike o razdvajanju smeća, šeću gradom s jednim bivšim generalom i njegovim janjcem. Vijesti, dokazali su, ne moraju biti dosadne.


Mojmira na osmi rođendan kaže:

"Iskreno, ne mogu uopće vjerovati da Direkt već traje koliko i osnovnoškolsko obrazovanje. Jako mi je drago da ni nakon 8 godina gledateljima nismo dosadili, štoviše, ne sjećam se da je gledanost ikada bila bolja."

Image
Foto:
Image

Tijekom osam godina rada RTL Direkt pronašao je put do publike, struke i kritike, nagrađivan je najvažnijim medijskim nagradama, a brojna priznanja otišla su u ruke i reportera emisije. 

"Gledatelji prepoznaju iskrenost i naš trud, prepoznaju da teme obrađujemo drukčije, da ih ne davimo protokolarnim stvarima, priopćenjima, smještajnim kapacitetima i floskulama političara", kaže Mojmira i dodaje "bavimo se temama za koje mislimo da su društveno bitne, ali bavimo se i kontroverzama, zabavnim, začudnim i rugamo se".

I ta je ideja ostala ista, premda su se mijenjali voditelji, urednici i novinari, čak i termin emisije.


"I sve to nije velika proizvodnja, nego mali entuzijastični kreativni tim s kojim je zadovoljstvo raditi", ističe urednica emisije.

"Ponosna sam da svojim radom svaki dan inspiriramo i kolege iz drugih medija, ponosna sam što su mnogi vrsni novinari radili u Direktu, i ponosna sam da se trud isplati."

A za kraj nam je otkrila i novo pojačanje koje im dolazi:

"Što se tiče novosti, za 10 dana u Direkt stiže novi urednik. Velik talent i iskusni TV profesionalac, Antonio Zavada. Pa vam mogu najaviti da će emisija biti – još bolja."


Upravo se čita

Image
Na COP28

Plenković upozorio na globalno zatopljenje: 'Bogate države moraju učiniti više protiv klimatskih promjena'

Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
default_cta
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks

Više s weba

Pročitajte još

Image
ŠOKIRANI ILI?

Puno je problema u društvu Srbije: Dio ih svakako može riješiti novi najpoznatiji Srbin Elon Musk


Više s weba