'glavni egzorcist'

Više nema nacista, Putin sada provodi desotonizaciju Ukrajine

Image
Foto: ASSOCIATED PRESS

Sotonizam je u Ukrajini i zato je treba desotonizirati. Tako piše Aleksej Pavlov, pomoćnik tajnika ruskog Vijeća sigurnosti za ruski režimski medij

1.11.2022. u 8:30/ Ana Trcol

Rusi su dosad govorili o denacifikaciji Ukrajine - ali sada imaju novu mantru. Desotonizacija. Odjednom su za rat u Ukrajini krive - sekte. Tako tumače visoki ruski dužnosnici. Tamo pravoslavlje izumire, tamo se koristila mentalna manipulacija, tamo se šire sotonistički kultovi i scijentologija. Neki su mediji ovih dana prenosili da je Kiril, patrijarh pravoslavne crkve Putina nazvao glavnim egzorcistom.

Prvo je bila denacifikacija, a sada je desotonizacija.

Sotonizam je u Ukrajini i zato je treba desotonizirati. Tako piše Aleksej Pavlov, pomoćnik tajnika ruskog Vijeća sigurnosti za ruski režimski medij.

"Kako se specijalna vojna operacija nastavlja, postaje sve bitnije provođenje desotonizacije Ukrajine."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ono što je jako specifično je što je jako kratak put od specijalne vojne operacije do svetog rata. Ta priča o sotoni u jednoj pravoslavnoj državi kao što je Ukrajina je običan nonsens", kaže Dalibor Milas, doktor pastoralne teologije na Sveučilištu u Grazu.

Pavlov prilaže i dokaze: poznati ukrajinski saveznik, SAD - ima sotonističku crkvu.

Upravo se čita

Image
DRUŠTVENA ODGOVORNOST

Tommy neće prodavati pirotehniku: 'Uzrokuje štetne posljedice za ljude i životinje'

"Dakle ako je tvoj saveznik država koja dopušta jednu NGO organizaciju, dakle zajednicu koja se smatra sotoninom crkvom, koja je poprilično marginalizirana, onda odmah i Ukrajinci moraju biti sotone, ne znam ni ja što točno ne", kaže Milas

Riječ je, objašnjava teolog Dalibor Milas, o taktičnom spinu koji bi trebao pomiriti islamske i pravoslavne borce s ruske strane. A demoralizirane vojnike ništa neće bolje ujediniti nego zajednički neprijatelj. Uz sotonu tu je i zapad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sada se povijesno razdoblje dominacije Zapada bliži kraju. Takav svijet postaje prošlost. Nalazimo se na povijesnoj prekretnici. Pred nama je vjerojatno najopasnije, najnepredvidljivije i ujedno najvažnije desetljeće od završetka Drugog svjetskog rata", rekao je Vladimir Putin.

Od početka rata u Ukrajini, jedan od najbližih Putinovih suradnika je i patrijarh Kiril, vođa ruske pravoslavne crkve. On je rat i blagoslovio.

Vrag, sotona, đavao, Šejtan, Lucifer, Mefisto - u različitim oblicima nalazi se svjetskim religijama. To je manifestacija zla, neprijateljska i razorna sila.

"To je uvijek bilo efikasno sredstvo za plašenje naroda", objašnjava Milas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A tko to zna bolje od čovjeka koji plaši skoro cijeli svijet, koji je odgovoran za stradavanja i smrti i vojnika i civila. Koji je svijet pretvorio u horor film, a sebe u glavnog zlikovca.

"Ako ga već moram staviti u nekog zlikovca, meni paše najviše onaj Pingvin koji je bio u Batmanu, Denny DeVito. Barem vizualno najviše liči na njega, mali, zdepasti i hoće napraviti nešto, ali mu ništa ne polazi za rukom", govori Siniša Mareković, karikaturist.

"Meni se jako svidio onaj kraj iz filma Istinite laži, gdje, ako se dobro sjećam Schwarzenegger ispuca na raketi borbenog aviona zlikovca i kaže mu: 'You are fired', kaže Mareković.

Zna Siniša, znamo i mi da Putina ne treba podcjenjivati. Ipak već 8 mjeseci širi strah, patnju i nasilje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
na europski račun

Juha od bikovog repa, kulen, ručkovi, rođendani. Pogledajte na što je Žalac trošila europski i vaš novac

Više s weba