TVRDO KA MAMIĆI

Zoran odustaje od tužbe protiv Vojka V i Grše, a Zdravko pokrenuo novi biznis. Što rade braća Mamić?

24.5.2023. u 23:00/ Borko Brunović

Zoran Mamić, bjegunac od hrvatskog pravosuđa i brat reformatora hrvatskog pravosuđa, odustaje od tužbe protiv Vojka V i Grše. Nisu mu se svidjele riječi njihove pjesme, pa ih je tužio za klevetu. Ipak je odustao jer ne želi puniti 'medijski prostor neprikladnim sadržajem'. Za to vrijeme braća Mamić u BiH žive svoj najbolji život

Zbog ovih stihova završili su na sudu, ali kad je sudac odbio svjedočenje videovezom iz bijega, Mamić je shvatio da od tužbe neće biti ništa. I na kraju je od nje odustao.

"Da izvođači paze stalno što govore ne bi ništa mogli ni reći", rekao je glazbenik Vojko V u ožujku ove godine.

Iako od hrvatskog pravosuđa bježi, njegove usluge ipak je želio koristiti.

Danas Zoran Mamić preko odvjetnice poručuje da nije sporna pjesma, već teza o kokainu.

"Smatram da je tvrdnja „stalno na koki“ kleveta koja mi je uzrokovala štetu radi višeznačne tragičnosti života koja se može povezati s tim riječima", rekao je Zoran Mamić.

Image
SOS za cipele

Braća Cvijić restauriraju cipele: 'Čovjek je donio obuću u 2 dijela, a mi smo ih spojili, obojali i vratili im dušu'

Image
SOS za cipele

Braća Cvijić restauriraju cipele: 'Čovjek je donio obuću u 2 dijela, a mi smo ih spojili, obojali i vratili im dušu'

Što bi točno bila višeznačna tragičnost života Mamić nije precizirao, no ako se pita građane, jedino u cijeloj stvari tragično je da su pravomoćno osuđeni bjegunci, slobodni kao ptice.

"On je samo dokaz ove države i ovog sistema i ove države kako funkcionira. Čovjek koji već jedno od 4 do 5 godina treba biti u zatvoru, nije u zatvoru i kaj da vam kažem", rekao nam je Ivan iz Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izvrsno, znači da može. Čovjek može to raditi ako si je pravosuđe to dozvolilo, nek im radi", dodao je na Zagrepčanin Željko.

"Da uopće u našoj zemlji pravosuđe vrijedi, ja mislim da bi on bio osuđen tu! I bio bi u Hrvatskoj? Da!", istaknula je Nada iz Zagreba.

I sam Zdravko Mamić prepoznao je da su hrvatskom pravosuđu potrebe promjene.

Podmitio je suce luksuznim satovima i hrpom eura, ali kada su ga suci ipak osudili, Mamić je shvatio da ni mito više nije što je nekad bilo pa je pravosuđu ponudio temeljitu reformu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo se čita

Image
'ovo pišemo vama'

Lavina mama oštro po Vladi, bolnici, HZZO-u: 'Ovo je Lava - prvi put je odgrizla jabuku, vozila romobil'

I tako je Mamić bjegunac postao Mamić reformator.

Da novu ulogu u teatru apsurda Mamić igra sjajno, priznaju mu i najveći kritičari.

"Kad su Mamići, posebno Zdravko Mamić u pitanju, onda to sve skupa ima jednu dozu hiperboličnog apsurda. U kontekstu Hrvatske kao takve i u kontekstu vremena u kojem živimo, čak ni to da se Mamić predstavlja kao reformator pravosuđa i da mu dobar dio ljudi pritom vjeruje, nije toliko čudno", objasnio je Jasmin Klarić, kolumnist i analitičar.

Nije Mamić samo reformator već i ozbiljni biznismen. U susjednoj BIH gradi solarnu elektranu, luksuznu vilu od 500 kvadrata, presađuje kosu, a stigao se i zaljubiti. Ne dozvoljava da mu nekakva bezvezna zatvorska presuda iz daleke Hrvatske kvari život.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A u lipnju je 2020. rekao da je najpošteniji čovjek u državi.

"Nećete razbojnici, nećete mučka đubradi. Ovdje pred vama sjedi đubradi jedna, najpošteniji čovjek koji je ikada hodao Hrvatskom", rekao je tada.

Pošten i srčan kakav je, mnogima je unatoč pokojoj ekstremnoj vulgarnosti i ljepljivim prstima - ipak ostao drag.

Kako se vama čini Zdravko Mamić? Odlično! Odličan je, odličan! Super je! Ne smeta vam što je osuđen za kriminal, pobjegao iz Hrvatske i još pametuje? Ne, odličan je, Super je. Super!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pjesma je tvrda, a takvi su i Mamići. Za jedne kriminalci, za druge heroji. Za Hrvatsku osuđeni bjegunci. Koji u susjedstvu žive svoj najbolji život, na slobodi.

Više s weba

Pročitajte još

Image
crno na bijelo

Nijemci izračunali: Dijete mjesečno košta 763 eura, do punoljetnosti toliko da se može kupit stan u Hrvatskoj!

Više s weba