BIVŠI PREMIJER SE UZRUJAO

Sanader: 'Ja sam laik, ali on mene optužuje i laže'

Image
Foto: Pixsell

Na zagrebačkom Županijskom sudu jutros se nastavlja suđenje Ivi Sanaderu, Stjepanu Fioliću i Mladenu Mlinareviću za slučaj Planinska, a na samom početku Sanader je oštro napao bivšeg HDZ-ovca Fiolića, koji je jučer priznao krivnju i rekao da je Sanaderu donio milijun eura i 10 milijuna kuna.

18.4.2013. u 11:00/ RTL

Suđenje Ivi Sanaderu, Stjepanu Fioliću i Mladenu Mlinareviću za slučaj Planinska nastavljeno je jutros na zagrebačkom Županijskom sudu. Sanader je oštro napao bivšeg HDZ-ovca Fiolića, koji je jučer priznao krivnju i rekao da je Sanaderu donio milijun eura i 10 milijuna kuna.

Sanader je počeo ispitivati drugooptuženog Fiolića.

"Kažete da ste poslušnik. Što sam ja to toliko tražio od Vas? Nabrojite naredbe", inzistirao je Ivo Sanader.

"Košnja trave, uređenje vrta itd.", odvratio je Fiolić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Koji je bio dan u tjednu kad ste mi predali novac?", upitao je Sanader.

Fiolić je odgovorio da se ne sjeća, ali da Sanader dobro zna da su prije razgovarai i da mu je rekao da nema dva i pol milijuna kuna. Sanader ga je prekinuo i rekao da ga nije to pitao. Fiolićev  odvjetnik Madunić tražio je od Sanadera da pusti Fiolića da govori. Sanaderov odvjetnik Čedo Prodanović napomenuo je: "I ja sam se jučer zabunio jer se Fiolić ponaša kao svjedok optužbe".

Upravo se čita

Image
UTAKMICA ODLUKE

Dalić najavio okršaj s Belgijom i otkrio detalje oko sastava: 'Nema popravnog ispita'

Image

Ivo Sanader, Planinska, Suđenje

Foto: PIXSELL
Image

Ivo Sanader, Planinska, Suđenje

PIXSELL

(FOTO: PIXSELL)

Sutkinja Jasna Smiljanić je prokomentirala da takvi komentari nisu za sudnicu te je zabranila jedno sugestivno pitanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam laik, a on mene optužuje i laže pa ga valjda mogu pitati što hoću", rekao je Sanader na to.

Madunić je zamolio sutkinju da zaštiti njegova branjenika.

Fiolić je počeo dodatno pojašnjavati jučerasnju obranu. Ponovio je da je Sanader tražio dva i pol milijuna provizije te je rekao da Ministarstvo regionalnog razvoja nakon kupnje nije plaćalo rate, nakon sto je ministar postao Pankretić.

Sanader ga je upitao zašto je u USKOK-u izjavio da mu je on poslao SMS, a Fiolić je tvrdio da se ne sjeća. Podsjetio se kad su mu predočili iskaz i kad je sutkinja pročitala  SMS poruku u kojoj je pisalo "Na muci se poznaju junaci", za koju je Fiolić u istrazi rekao da ju je dobio od Sanadera, odmah po njegovu izlasku iz pritvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sanader ga je zatim upitao je li mu poznato da je njegova supruga nedavno jednom saborskom zastupniku rekla: 'Moj Štef je prisiljen teretiti Sanadera, iako zna da on nema veze s kupoprodajom Planinske?". Fiolić mu je odgovorio kako ne zna za to i da za takvo nešto nije čuo te da to nije istina.

Image

Ivo Sanader, Planinska, Suđenje

Foto: PIXSELL
Image

Ivo Sanader, Planinska, Suđenje

PIXSELL

(FOTO: PIXSELL)

Potom je ispitivanje preuzeo zamjenik ravnatelja USKOK-a Tonči Petković. Fiolić kaže da je u Kozarčevoj od 2006. do 2009. bio desetak puta, a osiguranje ga je pregledalo svega jedan il dva puta. Petković je upitao zašto, a u tom trenu je upao Sanader: "Zašto bi on to znao?". Petković je tada povikao: "Ja postavljam pitanja sada gospodine Sanader. Kada ste to radili vi, ja vam nisam upadao".

Podsjetimo, na zagrebačkom Županijskom sudu čitanjem USKOK-ove optužnice jučer je počelo još jedno suđenje bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu kojega se u posljednjem u nizu korupcijskih slučajeva tereti da se okoristio preprodajom zgrade u Planinskoj ulici. Sanader je odbio USKOK-ove tvrdnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'U kartonskoj kutiji sam Sanaderu donio milijun eura i 10 milijuna kuna'

Uz Sanadera, na optuženičkoj su klupi mesar i bivši HDZ-ov saborski zastupnik Stjepan Fiolić te Mladen Mlinarević, čija je tvrtka Inženjerski biro 2009. u procjeni navodno udvostručila vrijednost Fiolićeve zgrade prije nego ju je za 79,9 milijuna kuna kupilo Ministarstvu regionalnog razvoja.

Drugooptuženi Stjepan Fiolić, koji je i u istrazi potvrdio da je zgrada prodana po višoj cijeni te da je 17 milijuna kuna odnio Sanaderu, priznao je krivnju.

Krivnju su priznali i predstavnici Fiolićevih tvrtki Mesnice Fiolić te Centra za reprodukciju i stočarstvo, ali ne i trećeoptuženi Mladen Mlinarević.

Više s weba

Pročitajte još

Image

Jean-Claude uhićen zbog silikona

Više s weba