opasnost od toplinskog udara

Savjetujemo kako preživjeti paklene vrućine!

Image
Foto: PIXSELL

S obzirom da će se temperature ovaj tjedan penjati i iznad 35 Celzijevih stupnjeva, donosimo vam vodič kroz paklene vrućine.

19.6.2012. u 11:19/ S.K.

Nakon paklenog vikenda, vrućine ne jenjavaju. Cijeli ovaj tjedan bit će ispunjen obiljem sunca, ali i temperaturama koje će diljem zemlje prelaziti 30, pa čak i 35 Celzijevih stupnjeva.

Ako se zna da valovi vrućine odnose više života nego tornada, poplave i druge ekstremne vremenske prilike, posve je razumljiv 'šušur' koji se ovih dana diže oko temperatura, piše meteo-info.

Nudimo vam nekoliko savjeta kako preživjeti 'paklene temperature':

  • kako ovakve vremenske prilike izazivaju malaksalost i umor, stručnjaci savjetuju da se klonimo sunca i izbjegavamo teške fizičke aktivnosti u razdoblju od 10 do 16 sati.
  • ne smijemo zaboraviti piti puno vode te se mazati zaštitnim kremama.
  • trebali bismo izbjegavati kofeinska i alkoholna pića, prilagoditi prehranu vremenskim uvjetima, te redovno rashlađivati prostorije u kojima obitavamo.
  • nipošto ne smijemo ostaviti dijete ili kućnog ljubimca u zatvorenom vozilu.

Zagrebački Gradski ured za zdravstvo i branitelje upozorava stanovnike Zagreba da je u idućih nekoliko dana velika opasnost od toplinskog udara.

Također se navodi kako je u utorak umjerena opasnost od toplinskog udara u Slavoniji i na južnom Jadranu, a velika opasnost u ostalim područjima Hrvatske dok je u srijedu i četvrtak velika opasnost u gotovo svim područjima Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aktualnu vremensku prognozu možete pratiti OVDJE.

Više s weba

Pročitajte još

Image
GOST DIREKTA

Mićo Dušanović o Đokoviću: 'Njegova karijera će doći u pitanje. Bilo bi mu bolje da ode iz Australije'

Više s weba