ubio se zbog mobbinga?

Sindikat policije traži da se istraži prijava policajca koji si je oduzeo život

Image
Foto: PIXSELL

Na mjesnom groblju u Dekanovcu blizu Čakovca pokopan je 27-godišnji policajac Dino Molnar, koji se ubio službenim pištoljem, obučen u policijsku uniformu.

23.1.2013. u 21:21/ RTL/Hina

Sindikat policije Hrvatske (SPH) zatražio je danas od ministra unutarnjih poslova da se osnuje posebna skupina koja će ispitati navode iz prijave o korupciji u međimurskoj policiji koju je podnio pokojni policajac Dino Molnar.

Riječ je o 27-godišnjem policajcu iz Novakovca koji se ubio službenim pištoljem te je prije tri dana pronađen mrtav u svojem automobilu.

On je, po pisanju medija, krajem prošle godine ministru unutarnjih poslova Ranku Ostojiću, USKOK-u i Unutarnjoj kontroli MUP-a poslao prijavu u kojoj navodi primjere korupcije u međimurskoj Policijskoj upravi i policijskoj postaji Murskom Središću, zbog čega je navodno bio pod mobbingom.

SPH je danas od ministra Ostojića zatražio da ponovno naloži istragu Unutarnje kontrole i pokrene postupke u vezi s predstavkom Dine Molnara, koji je bio i sindikalni povjerenik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sindikatu smatraju neprihvatljivim dosadašnje postupke, a 'apsolutno im je nevjerojatno da je postupanje po Molnarovoj prijavi ostavljeno djelatnicima međimurske Policijske uprave na koju se prijava praktički i odnosi'.

Od ministra zato traže da u skladu sa svojim ovlastima zatraži od glavnog ravnatelja policije da se osnuje posebna radna skupina od najistaknutijih policajaca iz Ravnateljstva koji će 'žurno, temeljito i nepristrano ispitati navode iz prijave, obaviti razgovore sa svim akterima te ispitati zakonitost, taktičnost i druge elemente postupanja i načina rada' u međimurskoj Policijskoj upravi.

Upravo se čita

Image
NOGOMET NA RUBU ŽIVACA

Šimenc ne izlazi iz kuće, Vlaović luduje, a Čilić uživa: Što o nogometu kažu oni zbog kojih smo kidali živce?

U SPH-u smatraju da je tragična smrt kolege Molnara dovoljan pokazatelj da se nešto žurno mora poduzeti jer sličnih slučajeva, nažalost, unutar sustava sasvim sigurno ima i previše.

Po pisanju tiska, Molnar je u prijavi na 20-ak stranica opisao kako su njegovi nadređeni stornirali ili ublažavali kazne koje je on napisao vozačima zbog prometnih prekršaja. Policajac se na to žalio nadređenima koji su se, pak, pozivali na intervencije svojih šefova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prijavi ministru, USKOK-u i Unutarnjoj kontroli MUP-a naveo je da ga se sustavno 'psihički i moralno' zlostavljalo i ponižavalo radi ugrožavanja njegova 'ugleda i časti, čak i eliminiranja s radnoga mjesta'.

Načelnik policijske postaje Murskog Središća Miljenko Vrbanec izjavio je za Večernji list da Molnar nije bio šikaniran niti je bilo kakvih pritisaka na njega, a glasnogovornik međimurske Policijske uprave Zdravko Kolarić rekao je da će se njegov slučaj preispitati i da će odgovorni, dokažu li se optužbe, biti kažnjeni.

Više s weba

Pročitajte još

Image

Mirjana Pukanić pronađena mrtva

Više s weba