čačić već ima crveni

Sindikati podijelili vladajućoj eliti žute kartone

Image
Foto: PIXSELL

Sindikati su organizirali prvosvibanjski prosvjed nazvan Opomena Vladi RH tijekom kojeg su 'kaznili' Vladu žutim kartonima i žestokim govorima zbog sve teže gospodarske i socijalne situacije u zemlji.

1.5.2012. u 11:24/ S.K./Hina

Prvosvibanjski prosvjedni skup pod nazivom Opomena Vladi RH na središnjem zagrebačkom Trgu bana Jelačića održao se u organizaciji četiriju sindikalnih središnjica - Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, Nezavisnih hrvatskih sindikata, Hrvatske udruge sindikata i Udruge radničkih sindikata Hrvatske.

Oko tisuću prosvjednika okupilo se oko 11 sati na Trgu bana Jelačića, a sudionici su imali zajedničko obilježje - 'žuti karton' upućen vlasti zbog sve teže gospodarske i socijalne situacije u zemlji.

"Ovaj prosvjed je organiziran zbog otpuštanja, najava stečaja, neisplate plaća, izmjena Zakona o radu. Ovo je prosvjed zbog svega onoga zašto je hrvatski radnik nezadovoljan",  kazao je sindikalac Krešimir Sever, koji je također dodao kako je već izrađen crveni karton za Radimira Čačića, što je popraćeno burnim odobravanjem prosvjednika.

Nakon govora, prosvjednici su se uputili 'opomenuti vladu'. No, većina je ostala kod Kamenitih vrata, a sindikalne vođe uputile su se na Markov trg gdje nije bilo gotovo nikoga. Prosvjed je završio bez i jednog incidenta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim u Zagrebu, sindikati prosvjeduju i u Osijeku, Karlovci, Kutini, Puli, te Splitu.

Inače, Međunarodnim praznikom rada se obilježava u spomen na velike radničke demonstracije u Chicagu 1886. kada je u sukobima s policijom poginulo više od dvije stotine radnika. Iz MASA-e su jednom prilikom istaknuli kako se takozvani prvi maja ne bi trebao slaviti nego iskoristiti za umrežavanje i organiziranje radnika te planiranje zajedničke borbe.

Upravo se čita

Image
EKSKLUZIVNO ZA DANAS.HR

Sammir otkrio za koga će navijati u ogledu Hrvatske i Brazila: 'Svjesni su svoje kvalitete'

Više s weba

Pročitajte još

Image

'Deset firmi se sumnjiči da su imale beneficije prilikom natječaja za EU fondove, koštale su Hrvatsku 316 milijuna kuna'

Više s weba