Ozbiljno upozorenje

'Sjeverna Koreja će udvostručiti svoj nuklearni arsenal do iduće godine'

Image
Foto: AP

Kineske procjene o nuklearnoj proizvodnji Pjongjanga, koje su prenesene američkim nuklearnim stručnjcima, nadmašuju većinu ranijih američkih predviđanja koja se sada kreću od 10 do 16 bombi, navodi se u izvješću

23.4.2015. u 7:21/ M.B./Hina

PEKING - Kineski nuklearni stručnjaci upozorili su da Sjeverna Koreja možda već ima 20 nuklearnih bojevih glava i sposobnost da proizvede dovoljno uranija da udvostruči svoj nuklearni arsenal do sljedeće godine, prenosi Wall Street Journal.

Kineske procjene o nuklearnoj proizvodnji Pjongjanga, koje su prenesene američkim nuklearnim stručnjcima, nadmašuju većinu ranijih američkih predviđanja koja se sada kreću od 10 do 16 bombi, navodi se u izvješću.

Stručnjaci s korejsko-američkog instituta na sveučilištu Johns Hopkins početkom godine predstavili su tri scenarija po kojima bi Sjeverna Koreja mogla povećati svoj nuklearni arsenal na 20, 50 ili 100 unutar pet godina.

Sjeverna Koreja izvela je tri nuklearna pokusa, zadnji u veljači 2013.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image

'Deset firmi se sumnjiči da su imale beneficije prilikom natječaja za EU fondove, koštale su Hrvatsku 316 milijuna kuna'

Više s weba