NIJE LAKO BITI BOGATAŠ

Skok preko ovog praga veliki je problem za milijardere

Image
Foto: RTL

Zemlja u kojoj živi najviše milijardera u odnosu na broj stanovnika je Lihtenštajn u kojem ih je pet na 37 tisuća stanovnika.

18.9.2014. u 11:10/ M.B./Hina

BEČ - Svjetskim je milijarderima teško preskočiti prag od 10 milijarda dolara, pokazuje izvješće po kojem je 95 posto svih milijardera 'teško' između jedne i deset milijarda dolara.

Prema istraživanju singapurske tvrtke Wealth-X i švicarske banke UBS trećina od 2.325 milijardera u svijetu nije fakultetski obrazovana, no ako jest, to su onda najprestižniji svjetski fakulteti poput američkih sveučilišta Pennsylvania, Harvard i Yale.

Zemlja u kojoj živi najviše milijardera u odnosu na broj stanovnika je Lihtenštajn u kojem ih je pet na 37 tisuća stanovnika.

New York je dom 103 superbogataša - više nego ijedan drugi grad na svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Većina gradova u kojima živi 20 ili više milijardera nisu ni u zapadnoj Europi ni u sjevernoj Americi nego u zemljama u razvoju, primjerice u Mexico Cityiju, Sao Paulu, Istanbulu, Rijadu, Mumbaiju ili Shenzhenu.

Ženama je puno teže postati milijarderima i one su vlasnice tek 12 posto milijarderske imovine s tim da je oko 65 posto te imovine naslijeđeno, a 35 posto zarađeno.

Upravo se čita

Image
buktinja u noći

U Kaštelima izgorio Mercedes, a požar djelomično zahvatio Renault Megan

Muškarci su pak naslijedili 40 posto milijarderske imovine, a zaradili 60 posto svojih bogatstava.

Više s weba

Pročitajte još

Image
OD COACHELLE DO SUPER BOWLA

Hrvatska tvrtka Stype osvojila zlatni kipić Emmy: Sve je počelo od diplomskog rada

Više s weba