ISPRIČALI SE ZA GREŠKU

Slučajno objavili da je Sjeverna Koreja ispalila raketu

Image
Foto: Ilustracija/RTL

Poruku je na svom Twitteru objavio grad Yokohama, a prije nego je tweet, pripremljen unaprijed i objavljen slučajno, izbrisan, za njim je uslijedio drugi s kratkom isprikom.

10.4.2013. u 11:26/ S.M./Hina

Japanski grad Yokohama pogreškom je objavio na Twitteru da je Sjeverna Koreja ispalila raketu, za što se odmah ispričao.

U poruci koja se pojavila ujutro na službenom računu grada Yokohame na Twitteru piše: "Ispaljivanje rakete: ovdje grad Yokohama. Kako navodi xx, u xx sati i xx minuta (znači maloprije), iz Sjeverne Koreje je ispaljena raketa. Molimo vas da pratite informacije putem radija i televizije."

Prije nego je tweet, pripremljen unaprijed i objavljen slučajno, izbrisan, za njim je uslijedio drugi s kratkom isprikom: "Netočna informacija: upravo smo pogreškom poslali informaciju o ispaljivanju rakete. Objavljujemo ispravak. Molimo da uvažite našu ispriku". Na ovu drugu poruku bilo je gotovo 3.000 komentara, uglavnom podrugljivih.

Južna Koreja i SAD podigli stupanj pripravnosti

Račun Twitter@yokohama_saigai grada Yokohame služi uglavnom za upozoravanje stanovnika na opasnost, primjerice na potres, tajfun ili tsunami.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U utorak ga je pratilo više od 40.000 osoba. To nije puno s obzirom da grad ima 3,69 milijuna stanovnika, najviše poslije Tokija, ali je dovoljno da izazove velik domino efekt na internetu i potakne kritike gradske vlasti.

Japan je trenutačno u "stanju pripravnosti", kako je rekao ministar obrane, zbog očekivanog raketnog pokusa Sjeverne Koreje. Izvori u južnokorejskoj vladi rekli su da je moguć i novi nuklearni pokus Pjongjanga.

Upravo se čita

Image
UTAKMICA ODLUKE

Dalić najavio okršaj s Belgijom i otkrio detalje oko sastava: 'Nema popravnog ispita'

Više s weba

Pročitajte još

Image

Policija 'nadmudrila' bajkere, ali oni ne odustaju: 'Prijelaz preko Krčkog mosta mora biti besplatan'

Više s weba