ZIMSKI UVJETI

Snijeg zabijelio Pelješac i Korčulu

Image

PXL snijeg more PXL snijeg more

Na Korčuli je snijeg zabijelio krovove, a na Pelješcu se zadržava i na cestama pa su proglašeni zimski uvjeti.

25.2.2011. u 21:36/ M.K.S./HINA

KORČULA - U petak navečer je na otoku Korčuli, praćen jačim vjetrom, počeo padati snijeg koji je zabijelio krovove, ali se ne zadržava na tlu, a na susjednom poluotoku Pelješcu su, po informaciji dubrovačkog centra 112, proglašeni zimski uvjeti zbog mjestimičnog leda i snijega koji se počeo primati.

Po izvješću Hrvatskog autokluba, zbog olujnog vjetra za sav promet zatvorena je dionica autoceste A 1 Sveti Rok-Posedarje, državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (D 54) i Paški most.

Dionica autoceste A 6 Rijeka-Zagreb, od čvora Delnice do čvora Kikovica u smjeru Rijeke zatvorena je za teretna vozila teža od 3,5 tone, vozila s natkrivenim teretnim prostorom, autobuse, kombi vozila, motocikle i vozila s prikolicama.

Dionicom Jadranske magistrale od Karlobaga do Svete Marije Magdalene smiju prometovati samo osobna vozila, a od Senja do Karlobaga (D 8) zabrana je za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prekidu je trajektna linija Prizna-Žigljen, te katamaranske: Rijeka-Novalja i Mali Lošinj-Rijeka.

Oteženo se zbog snijega vozi u većem dijelu Slavonije. Zbog zimskih uvjeta, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na državnoj cesti između Iloka i Vukovara (D 2), te na vukovarskoj obilaznici (ŽC 4137).

Upravo se čita

Image
I KAZALIŠTA, BAZENI...

Zbog skupe struje u Mađarskoj se gase svjetla, zatvaraju knjižnice, stadioni...

Slab snijeg pada i na širem području Gračaca, a nanosa snijega ima i na Pelješcu.

Više s weba

Pročitajte još

Image

12 tisuća zgrada želi liftove iz EU fondova; Štromar: 'Možemo očekivati ta sredstva'

Više s weba