spas iz eu

Španjolskoj prvih 30 milijardi eura pomoći ovaj mjesec

Image
Foto: PIXSELL

Ministri financija eurozone dogovorili su se u noći na utorak o načinu pomoći Španjolskoj, po kojem će prvih 30 milijarda eura kredita dobiti do kraja ovog mjeseca, rekao je predsjednik euroskupine Jean-Claude Juncker.

10.7.2012. u 10:03/ S.K./Hina

"Postigli smo politički dogovor o prijedlogu memoranduma za pomoć španjolskom financijskom sektoru", rekao je predsjednik euroskupine Jean-Claude Juncker nakon devetosatnog sastanka.

Pomoć se daje uz uvjete, za financijski sektor općenito i za svaku bankarsku ustanovu. S druge strane, eurozona pristaje da se Španjolskoj, zbog gospodarskih teškoća u kojima se našla, dopusti da svoj javni deficit smanji na 3 posto tek 2014., umjesto 2013., rekao je u ponedjeljak Claude Juncker.

Ministri financija sedamnaestorice donijeli su ujedno i odluku koja se s nestrpljenjem očekuje već više mjeseci, u vezi s imenovanjem njegova nasljednika na dužnosti predsjednika euroskupine.

Odlučili su produljiti mu mandat za još dvije i pol godine. No Juncker je sam rekao da će otići 'puno prije kraja mandata, do kraja ove ili početkom iduće godine'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
trening potražnih pasa

Vatrogasne katastrofe bez njih bi bile mnogo teže! Jedan četveronožni vatrogasac odrađuje posao za 25 ljudi!

Više s weba