Legende na okupu

Cikatić i Cro Cop skupa u ringu: Mladi Mirko Filipović se suočio s legendom kick-boxa i nije dobro prošao

Image
Foto: screenshot YouTube

Cikatić je bio prvi Mirkov trener i Filipović ga je često isticao kao uzora, a kako je to izgledalo imate priliku pogledati na jednoj od rijetkih snimki naših najvećih boraca svih vremena

17.2.2022. u 17:06/ RTL.HR

Veliki hrvatski MMA borac Mirko Filipović obilježio je cijelu jednu eru svjetskog kick-boxa i mješovitih borilačkih vještina. Njegov lik i djelo obišli su planetu tijekom dvadesetogodišnje karijere no njegov put do vrha je bio posut trnjem.

Kao dječak je trenirao u garaži, a umjesto vreća je udarao punjena šatorska krila koja je njegov otac stalno popravljao. Već kao mladi borac pokazivao je impresivan talent i gotovo opsesivnu predanost treningu pa ga je pod svoje okrilje uzeo legendarni Branko Cikatić, tada renomirani borac slavan diljem svijeta pod nadimkom Hrvatski tigar.

Mirko Cro Cop Filipović je dobio svoju prvu veliku priliku na K-1 Grand Prixu kada je kao 21-godišnjak šokirao moćnog Jeromea Le Bannera nakon čega mu se otvorila neslućena prilika.

Cikatić i Filipović kontra Hoosta

Nakon pobjede protiv Le Bannera stigao je na noge jednom od najvećih boraca svih vremena, Nizozemcu Ernestu Hoostu.

Image
Kakav show!

Ovo se rijetko viđa: Gruzijac škaricama poslao protivnika u zemlju snova

Image
Kakav show!

Ovo se rijetko viđa: Gruzijac škaricama poslao protivnika u zemlju snova

Hoost je bio prevelik zalogaj za mladog Mirka te ga je usprkos Cro Copovom velikom srcu uništio brutalnim low kickovima. Nizozemac je na kraju otišao do naslova na tom K-1 Grand Prixu, a zanimljivo je da je u Mirkovom kutu bio upravo Cikatić koji je nekoliko godina ranije upravo preko Hoosta došao do šampionske titule.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cikatić je bio prvi Mirkov trener i Filipović ga je često isticao kao uzora, a kako je to izgledalo imate priliku pogledati na jednoj od rijetkih snimki naših najvećih boraca svih vremena.

Više s weba

Pročitajte još

Image
Mjerne jedinice

Koje su mjerne jedinice za volumen

Više s weba