Težak poraz

Francuski izbornik kritizirao igrače: 'Sve smo probali, bio je to kolektivni raspad'

Image
Foto: AP Images

"Znamo gdje smo pogriješili, svi su svjesni svoje izvedbe", poručio je izbornik Francuske

25.1.2019. u 23:18/ Vijesti.hr

U polufinalu Svjetskog rukometnog prvenstva dosadašnji prvaci svijeta izgubili su od domaćina Danske (30-38). Francuska je tako ispala iz igre za finale, a utakmicu za treće mjesto igrati će s Njemačkom. 

"Bio je to kolektivni raspad, ne želim nikoga isticati. Pokušavali smo s raznim rotacijama, s obranama 5-1, 6-0, napravili sve moguće izmjene, ali nekad baš ništa ne funkcionira. Jednostavno smo naletjeli na boljeg protivnika. Uvijek me boli kad vidim da igrači pate", rekao je izbornik Francuske Didier Dinart, piše Lequipe.

Potom je nastavio te rekao kako su si u svlačionici, nakon velikog i neočekivanog poraza, 'svašta rekli'. "Znamo gdje smo pogriješili, svi su svjesni svoje izvedbe. Moramo se brzo mobilizirati da bismo ponovno oživjeli. Sad se moramo boriti za broncu. Pokušat ćemo zatvoriti ovo poglavlje na najbolji mogući način", kazao je Dinart.

"Možda smo razmazili ljude koji misle da Francuska uvijek mora biti na vrhu postolja. I drugi se pripremaju, i drugi igraju rukomet. Mi smo u smjeni generacija od 2016. i uvijek smo u glavnim ulogama. Ovo će nam biti iskustvo za budućnost, moramo biti optimistični", zaključio je francuski izbornik.

Više s weba

Pročitajte još

Image
NOVA TRAGEDIJA U MEĐIMURJU

FOTO Teška nesreća u Čakovcu: Vozač kamiona nije vidio muškarca kako leži na kolniku pa ga pregazio

Više s weba