borba protiv nasilja

Hitne mjere: HNS zabranio navijačka gostovanja!

Image
Foto: RTL

Odluke Nacionalnog odbora za borbu protiv nasilja od 30.rujna 2013. godine su obvezujuće za nogometnu oragnizaciju, kao i Akcijski plan HNS-a koji je usvojio Izvršni odbor, te se donose mjere koje se moraju provoditi :

17.10.2013. u 10:58/ Z.H./Hina

Hrvatski nogometni savez (HNS) objavio je na svojim službenim stranicama zaključke Nacionalnog odbora za borbu protiv nasilja i dodatne hitne mjere za spriječavanje nereda na nogometnim utakmicama koji se počinju provoditi već od ovog vikenda na utakmicama MAXtv Prve lige 2013/2014.

Odluke Nacionalnog odbora za borbu protiv nasilja od 30.rujna 2013. godine su obvezujuće za nogometnu oragnizaciju, kao i Akcijski plan HNS-a koji je usvojio Izvršni odbor, te se donose mjere koje se moraju provoditi :

1. Aktivira se odluka Izvršnog odbora HNS-a točke 2 akcijskog plana o zabrani gostujućih navijača i tribine za gostujuće navijače na utakmicama MAXtv Prve lige i Hrvatskog nogometnog kupa do kraja natjecateljske godine 2013/2014.

2. Sukladno zaključcima Nacionalnog odbora za borbu protiv nasilja i preporukama MUP-a RH ova odluka se neće odnositi na one klubove koji će preuzeti potpunu odgovornost za organizaciju dolaska svojih navijača na gostujuću utakmicu sukladno čl 14. i 15 Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima.

3.Potpuna odgovornost za organizaciju navijača na odlazak na gostujuću utakmicu postoji ako sadrži sljedeće elemente : sudjelovanje kluba i pomoć kluba u organizaciji putovanja na gostujuću utakmicu svojih navijača i prikupljanje podataka o prijevozu radi sigurnog dolaska u grad domaćin gostujuće utakmice; organiziranje distribucije ulaznica na način da će se prikupiti osobni podaci navijača koji će moći kupiti ulaznice sustavom "vouchera" ili popisa navijača koji moraju sadržavati sljedeće podatke: ime i prezime osobe i broj osobne iskaznice; te popis gostujućih navijača sa traženim podacima mora se dostaviti klubu domaćinu 24 sata prije početka utakmice i mora biti unutar broja tzv. sigurnog kapaciteta navijačke tribine koji je potvrđen licencom kluba i stadiona za natjecateljsku godinu 2013./2014. i potvrđen od strane MUP-a RH.

4. Klub domaćin će omogućiti kupnju ulaznica samo za one gostujuće navijače koji posjeduju voucher izdan od strane gostujućeg kluba ili se nalaze na popisu dostavljenom od strane gostujućeg kluba, te se drugim gostujućim navijačima neće prodavati ulaznice.

Pod gostujućim navijačima se podrazumijevaju svi gledatelji koji podržavaju gostujući klub.

U slučaju da ovakva vrsta organizacije dolaska gostujućeg kluba i navijača gostujućeg kluba nije primjenjena, klub domaćin utakmice MAXtv Prve lige i Hrvatskog nogometnog kupa 2013/2014 ne smije prodavati ulaznice za gostujuće navijače i nije u obavezi organizirati gostujuću tribinu.

5. Do kraja natjecateljske godine zabranjuje se distribucija pića sa dopuštenom količinom alkohola na svim utakmicama MAXtv Prve lige, kao i na preostalim utakmicama Hrvatskog nogometnog kupa godine 2013./2014.

6. Ove mjere se primjenjuju odmah, a za provedbu istih zadužuju se svi klubovi MAXtv Prve lige, sudionici HNK, Povjerenik za natjecanje , Povjerenik za sigurnost, sve službene osobe zadužene za organizaciju utakmica – delegati i suci.

Više s weba

Pročitajte još

Image

dizajnerski_prostor-s09e03

Više s weba