Neregularno od 2009.?

HNS ima 15 dana da izbaci Lokomotivu i Dragovoljac iz lige

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

HNS ima 15 dana da ova dva kluba izbaci iz lige, ali i naglašeno je da su sva prvenstva još od 2009. neregularna.

14.2.2014. u 9:19/ I.H.

Petar Skansi je u prosincu naglasio da je Sportska inspekcija pronašla pupčanu vrpcu između Lokomotive i Dinama, a dva mjeseca poslije je stigla konačna potvrda.

Na adresu Hrvatskog nogometnog saveza stiglo je rješenje službe Sportske inspekcije Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, u kojemu se među osam točaka ističe ona treća u kojoj stoji da se HNS-u naređuje poništenje odluke od 30. travnja 2009. kad je Lokomotivi izdana licenca za natjecanje u Prvoj HNL ligi.

U četvrtoj točki piše da je rok za izvršenje prethodne 15 dana od dostave rješenja, a u petoj se naređuje ukidanje licence Hrvatskom dragovoljcu za tekuću sezonu.

HNS ima 15 dana da ova dva kluba izbaci iz lige, ali i naglašeno je da su sva prvenstva još od 2009. neregularna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NK Lokomotiva odbila je komentirati napise koji se pojavili u hrvatskim medijima da je Sportska inspekcija naredila HNS-u da tom klubu i Hrvatskom dragovoljcu ukine prvoligašku licencu.

"Povodom napisa u medijima o navodnom rješenju Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, u kojem se spominje i NK Lokomotiva, ovim putem obavještavamo javnost da do ovoga trenutka nismo dobili nikakvu službenu informaciju pa s tim u vezi ne možemo ništa komentirati. U slučaju da primimo rješenje, prvo će ga detaljno proučiti Uprava kluba i pravni savjetnici će pravovremeno obavjestiti javnost o stavu kluba i mjerama koje misli poduzeti", kaže se u priopćenju NK Lokomotive u kojem još stoji da je NK Lokomotiva u ovome trenutku usredotočena isključivo na svoju sportsku djelatnost, planove i natjecanja, naročito na pripremama za obilježavanje 100-godišnjice kluba.

Upravo se čita

Image
napredak tehnologije

'Nebo više nije granica'. Na letovima uskoro pozivi s mobitela i korištenje aplikacija

Više s weba

Pročitajte još

Image

Pogledajte svjedočanstva hrvatskih navijača

Više s weba