potvrdio i njegov odvjetnik

Michel Platini zbog skandala bi mogao zaraditi doživotnu suspenziju od FIFA-e

Image

Michel Platini

Foto: AP Images

Platinijeva kandidatura nije odbačena, ali nije ni službena zbog suspenzije od 90 dana i bit će razmotrena tek 5. siječnja

24.11.2015. u 14:28/ Hina

Etički odbor FIFA-e mogao bi doživotno suspendirati predsjednika UEFA-e Michela Platinija, izjavio je u utorak njegov odvjetnik Thibaud d'Ales.

Image
stiže li ih pravda?

Etička komisija FIFA-e završila istragu i zatražila kazne za Blattera i Platinija

Image
stiže li ih pravda?

Etička komisija FIFA-e završila istragu i zatražila kazne za Blattera i Platinija

Platini se činio kao najizgledniji kandidat za nasljednika Seppa Blattera na čelu FIFA-e dok se nije otkrilo da je upleten u skandal s transferom 1,8 milijuna eura koje mu je Blatter isplatio 2011. za posao savjetnika. Zbog toga su obojica suspendirani na 90 dana. 

"Vanessa Allard koja je glavna istražiteljica u FIFA-inom etičkom odboru traži doživotnu suspenziju za Platinija", izjavio je za časopis "L'Equipe Platinijev odvjetnik.

Platinijeva kandidatura nije odbačena, ali nije ni službena zbog suspenzije od 90 dana i bit će razmotrena tek 5. siječnja. Izbor za predsjednika FIFA-e održat će se na kongresu u Zuerichu 26. veljače iduće godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skandal oko FIFA-e izbio je u svibnju kada je 14 dužnosnika, među kojima su i dva podpredsjednika nogometnih saveza, optuženo u SAD-u za korupciju. 

Više s weba

Pročitajte još

Image

Blanka pobijedila u Rimu

Više s weba