imao upalu pluća / Preminuo Jake LaMotta, legendarni američki boksač po kojem je snimljen 'Razjareni bik'

Image
Foto: Youtube

Legendarno je bilo LaMottino rivalstvo sa Sugarom Rayem Robinsonom protiv kojega je borio šest puta, od toga je pet puta izgubio

21.9.2017.
8:46
Youtube
VOYO logo

Bivši američki boksač Jake LaMotta, najpoznatiji po tome što je po njegovoj autobiografiji snimljen nagrađivani film "Razjareni bik", preminuo je u utorak u dobi od 95 godina, objavila je u srijedu njegova obitelj.

LaMottina sedma supruga Denise Baker objavila je kako su po njega kobne bile komplikacije uslijed upale pluća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

LaMotta je bio svjetski prvak u srednjoj kategoriji, a tijekom svoje profesionalne karijere borio se i u poluteškoj kategoriji, a u 103 borbe ostvario je 80 pobjeda, 19 poraza i četiri remija.

Legendarno je bilo njegovo rivalstvo sa Sugarom Rayem Robinsonom protiv kojega je borio šest puta, od toga je pet puta izgubio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tri najteža protivnika koje sam imao bili su Sugar Ray Robinson, Sugar Ray Robinson i Sugar Ray Robinson. Borio sam se protiv Sugara toliko puta da je pravo čudo kako nisam obolio od dijabetesa", šalio se LaMotta.

Osim što je bio žestok borac u ringu, LaMotta je imao i buran privatni život i to zbog, po vlastitom priznanju, svoje paranoične naravi i ljubomore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

LaMotta je priznao i kako je tijekom karijere znao namjerno gubiti mečeve kako bi dobio priliku boriti se za naslov svjetskog prvaka.

Prema LaMottinoj autobiografiji Martin Scorsese je 1980. godine snimio film "Razjareni bik" u kojemu je glavnu ulogu igrao Robert De Niro. De Niro je za tu ulogu nagrađen Oscarom. LaMotta je tijekom snimanja bio De Nirov savjetnik te mu je sparirao u ringu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada sam pogledao film bio sam ljut jer sam u njemu ispao loša osoba. No, onda sam shvatio kako je to istina, ja sam bio loše kopile... Sada više nisam, ali u vremenu koje film prikazuje jesam", rekao je godinama kasnije LaMotta.

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo