Spektakl u najavi

RTL se provozao s Viliamom Prodanom uoči WRC Croatia Rallyja: Voziti će Clia koji je u bojama Hrvatske

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

RTL-ova novinarka Ivona Hemen provozala se u Clio Rally 4, zajedno s hrvatskom posadom koja se sastoji od Viliama Prodana i Zorana Raštegorca.

7.4.2022. u 20:09/ RTL Sport

Hrvatska će drugu uzastopnu godinu biti domaćin Svjetskom rally prvenstvu, odnosno WRC-u. Samim time, 46. izdanje Croatian Rallyja bit će i treća utrka najvećeg svjetskog reli natjecanja.

Utrka se održava između od 21. do 24. travnja. Prvog dana, u četvrtak 21. travnja održati će svećano otvorenje događaja. Dvadeset posebnih staza biti će istinski izazov za najbolje vozače svijeta, a oni će morati savladati svaki centimetar staze duge 291.84 kilometara.

Image
Rally Croatia

Davorin Štetner za RTL.hr uoči sportskog događaja godine: 'Očekujemo preko 300 tisuća gledatelja'

Image
Rally Croatia

Davorin Štetner za RTL.hr uoči sportskog događaja godine: 'Očekujemo preko 300 tisuća gledatelja'

RTL-ova novinarka Ivona Hemen provozala se u Clio Rally 4, zajedno s hrvatskom posadom koja se sastoji od Viliama Prodana i Zorana Raštegorca. U odnosu na 2021, velika je promjena ove godine što nema brzinca na Sljemenu. Ipak, Prodanu on neće nedostajati.

"Nije mi uopće žao," rekao je kratko i jasno Prodan nakon što su brzinci na Sljemenu uklonjeni iz rute. Brzinci po Sljemenu nisu relijaški, to mi uopće ne volimo. Umjesto Ruda je brzinski ispit Platak, a umjesto Sljemena ide brzinac kod Trakošćana."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nevjerojatni Clio i poznati hrvatski asfalt...

Prodan i Raštegorac natjecati će se u Clio Rally 4, za kojeg menadžer Cro Rally ekipe Vedran Šipoš tvrdi da je možda i najbrži auto na prednji pogon. Auto troši otprilike 60 litara na 100 km, kaže Šipoš.

Upravo se čita

Image
DRUŠTVENA ODGOVORNOST

Tommy neće prodavati pirotehniku: 'Uzrokuje štetne posljedice za ljude i životinje'

"Ima 220 konjskih snaga i samo 1.3 [litreni TCe Renaultov] motor. Slabo, rekli bi neki. Obrtna sila od 360 nM. Ono što je nevidljivo je da ima unaprijeđene ločnice, ovjes i sve prilagođeno da što brže prođe zavoj"

35-godišnji Viliam Prodan komentirao je i poznati hrvatski asfalt, za kojeg mnogi kažu da je izuzetno težak za vožnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da, navodno ima preko deset vrsta različitih asfalta na našim brzincima. Ima grublji, a ima i onog bijelog asfalta na kojem guma baš ne prijanja," zaključuje Prodan.

Više s weba

Pročitajte još

Image

Leicester proslavio naslov prvaka, Kramarić: 'Ovo je najveći dan u povijesti grada'

Više s weba