moraju platiti i novčanu kaznu

UEFA: Mađarska i Rumunjska zbog rasizma igraju pred praznim tribinama

Image

Mađarska - Rumunjska

Foto: YouTube Screenshot

Mađarska će igrati pred praznim tribinama utakmicu protiv Farskih otoka 8. listopada u Budimpešti zbog incidenata na utakmici protiv Rumunjske 4. rujna

19.9.2015. u 13:03/ Hina

Mađarska i Rumunjska kažnjene su svaka s igranjem jedne utakmice bez gledatelja zbog rasističkih incidenata koji su se dogodili na dvije kvalifikacijske utakmice za Euro 2016. u skupini F početkom rujna, objavila je UEFA.   

Mađarska će igrati pred praznim tribinama utakmicu protiv Farskih otoka 8. listopada u Budimpešti zbog incidenata (blokiranje stepenica na tribanama i ometanje himne) i "rasističkog ponašanja" na utakmici protiv Rumunjske (0-0) 4. rujna. Mađarski nogometni savez također je kažnjen i mora platiti kaznu u visini od 70.000 eura.

Rumunjski nogometni savez (FRF) mora platiti istu novčanu kaznu zbog sličnih incidenta (ometanje himne, sukobi navijača, korištenje pirotehničkih sredstava, zabranjeni natpisi).

I Rumunjska će svoju sljedeću kvalifikacijsku utakmicu 8. listopada u Bukureštu igrati pred praznim tribinama i to protiv Finske također zbog "rasističkog ponašanja" i korištenja pirotehničkih sredstava na susretu protiv Grčke (0-0) koji je igran 7. rujna u glavnom rumunsjkom gradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FRF osim toga mora platiti i kaznu u visini od 60.000 eura za incidente koji se dogodili na toj utakmici.

Više s weba

Pročitajte još

Image
zanimljivi podaci

Svjetska diskografska organizacija objavila izvještaj o trendovima u načinu korištenja glazbe u 2017. godini

Više s weba