Play logo
Ubojita ljevica Rusa

Boksački spektakl s Wembleyja samo na RTL-u: Joshua poručuje da će biti prvi koji je nokautiaro Povjetkina

thumbnail
20.9.2018. u 20:10/ Boris Jovičić

"Povjetkin je ozbiljan borac, osvojio je olimpijsko zlato, ima samo poraz od Vladimira Klička u najboljim danima. Najteži ispit dosad za Joshuu', analizira Filip Hrgović

Play logo

Još su dva dana ostala do londonskog sudara titana - Anthonyja Joshue i Aleksandera Povjetkina. Wembley, subota, RTL, 22 sata - nemojte ga propustiti! Povjetkina dosad nitko nije nokautirao - Joshua tvrdi: Ja ću biti prvi!

Ruski vitez, ubojite lijevice, obavezni je izazivač Anthonyja Joshue po WBA-u koji će pred 90 tisuća navijača na Wembleyju pokušati oduzeti i preostala tri pojasa svjetskom miljeniku teške kategorije. Pomalo neobično za super spremnog Joshuu, otvoreni trening za stotine navijača u York Hallu trajao je svega četiri minute.

Play logo

"Možda sam malo umoran od uobičajene rutine, stotina rundi sparinga, tisuća izbačenih udaraca i tisuća udaraca upućenih prema meni. Sada preostaje samo onaj poslovni dio, borba je u subotu, a ja sam fokusiran", rekao je Anthony Joshua, svjetski prvak po IBF-u, IBO-U, WBA-u i WBO-U.

Povjetkin je Joshuin najozbiljniji izazivač do sada. U svojoj posljednjoj borbi Davidu Priceu priuštio je nezaboravnu vožnju. I to je ono što u teškoj kategoriji, pa čak i Joshuu, ne stavlja u sigurnu poziciju za subotnju borbu.

"To je pitanje koje se postavlja sve ove godine kada govorimo o mojim protivnicima. U teškoj kategoriji, bez obzira na pedigre, jedan udarac mijenja smjer borbe, tako da znate tu priču. On ima snažan udarac, ima nekoliko nokauta u karijeri, ali sve je na meni da dobro odradim posao, zar ne? Moram vratiti ovog opakog dečka. Aperkat. Nokaut", rekao je Joshua.

Play logo

Ako tako bude, to bi Povjetkinu bio prvi u karijeri. Na papiru između dvaju boraca nema puno razlike. Tek kada se dođe do imena Vladimira Klička, Joshua je tu uspio ono što Povjetkin nije. No, najbolji hrvatski boksač, Filip Hrgović, vidi Povjetkina kao nešto s čim se Joshua još nije susreo u karijeri.

"Povjetkin je jedan ozbiljan borac. Čovjek koji je osvojio olimpijsko zlato. Koji ima samo jedan poraz u karijeri od Vladimira Klička u najboljim danima. Po meni možda najteži ispit dosad za Anthonya Joshuu", ističe Filip Hrgović, internacionalni prvak po WBC-u.

Play logo

A hoće li tako i biti? Doznajte u izravnom prijenosu na RTL-u u subotu od 22 sata.

Play logo
Love island UK
San snova
Obiteljske tajne
Elon Musk Show
default_cta
Kalifornikacija
Zig & Sharko
Ljubav je na selu
Skrivena istina
default_cta
Život na vagi
Play logo

Više s weba

Pročitajte još

Image
NOVA STRANICA U KARIJERI

Najbolji hrvatski MMA borac odbio UFC i odabrao organizaciju u kojoj će nastaviti karijeru: 'Morao sam ovo prihvatiti'

Play logo

Više s weba