Play logo
Vladimir Zolotarev za RTL

Braću Kličko doveo je do vrha, sada mu je zadatak isto učiniti s mladim Zadraninom

thumbnail
2.5.2022. u 20:11/ RTL Sport

Zolotarev je zajedno s njima došao do vrha amaterskog boksa. Vladimir je osvojio olimpijsko zlato, kao i srebro na Europskom prvenstvu, dok je Vitalij briljirao na Svjetskom prvenstvu.

Play logo

Ime Petra Krešimira Kneževića kotira kao jedno od najvećih nada hrvatskog sporta, pogotovo kada pričamo o boksu. Mladi 18-godišnji Zadranin nedavno je dobio novog trenera, a radi se o stručnjaku koji je boksački 'odgojio' dvojicu od najboljih svih vremena.

Radi se o Vladimiru Zolotarevu, koji je u mlađim uzrastima radio zajedno s Vladimirom i Vitalijem Kličkom. Dobro znamo da su braća Kličko u profesionalnoj karijeri dominirali teškom kategorijom boksa, gdje su obojica bili svjetski prvaci.

Play logo

Zolotarev je zajedno s njima došao do vrha amaterskog boksa. Vladimir je osvojio olimpijsko zlato, kao i srebro na Europskom prvenstvu, dok je Vitalij briljirao na Svjetskom prvenstvu. Zolotarev je u intervjuu s RTL Sportom rekao da Knežević treba naporno raditi i da će se jednoga dana možda i o njemu pričati kao o velikom prvaku.

"Vidjeli smo ga na prvenstvu Hrvatske, ali moramo krenuti dalje. Trebamo odraditi još mečeva, još natjecanja i tek tada možemo govoriti o nečemu. Ja uopće ne volim govoriti - On je prvak. Treba samo raditi i raditi i onda ćeš postati prvak," rekao je Zolotarev.

"Svaki milimetar se gleda. Od nogu do pozicije ramena, laktovi, sve se gleda i radimo dosta na tom kretanju i da dajemo što više udaraca. To je jedan skroz drukčiji pristup radu; treninzi su dosta naporniji, zanimljiviji, dosta toga se prolazi nego kod nas u Hrvatskoj. Jedan skroz drukčiji pristup rada."

Play logo

'Oni su radili kao u vojsci, možemo reći kao pravi Spartanci'

Otac braće Kličko bio je vojni general, tako da je njihov život, ali i boksačke treninge obilježio ozbiljan, pomalo militaristički pristup gdje se ne bi smišljala opravdanja, već bi se tražio način za obaviti zadatak.

"Kod nas nije postojalo opravdanje da se trening ne može odraditi jer smo uvijek imali krov pod kojim smo to mogli. Zato su oni radili kao u vojsci, možemo reći kao pravi Spartanci. Svaki dan mora biti trening, ne samo jedan, nego dva, a možda i tri. I ako oni to izdrže, tada će sve biti u redu," otkrio je Zolotarev.

Play logo

Vladimir Kličko jedan je od najboljih boksača teške kategorije svih vremena. Poznat je po veoma strateškom pristupu borbama, kao i vrlo visokoj inteligenciji i sposobnosti prilagodbe. Osim toga, imao je nevjerojatnu moć udaranja, a od 64 pobjede u karijeri do 53 je došao putem knockouta.

Play logo

Osim toga, Kličko je najdugovječniji boksački prvak u povijesti teške kategorije. Proveo je 4382 dana kao prvak teške kategorije, a također je pobijedio najviše borbi za pojas prvaka - njih 23. Njegova vladavina završila je 29. travnja 2017. godine, kada se borio protiv Anthonyja Joshue. Joshua je slavio i postao novi svjetski prvak dok je Kličko, s 41 godinom, otišao u zasluženu mirovinu.

"On je taj meč izgubio zbog psihičkih razloga," komentirao je Zolotarev meč Joshue i Klička i nastavio: "Da je bio dobro mentalno posložen, onda bi to bila prava borba. Da je imao pravilnu strategiju, ne bi imao problema, ali taj meč je izgubio zbog psihe."

Play logo
Play logo

Upravo se čita

Image
OTVORENA ISTRAGA

U dvorištu u Brčkom pronađeni ostaci žrtve iz Srebrenice zabetonirani u fontanu

Love island UK
San snova
Obiteljske tajne
Elon Musk Show
default_cta
Kalifornikacija
Zig & Sharko
Ljubav je na selu
Skrivena istina
default_cta
Život na vagi
Play logo

Više s weba

Pročitajte još

Image
LAVINA REAKCIJA

Hrgović komentirao Douboisov udarac: 'Ili je Usyk holivudski glumac ili se radi o...'

Play logo

Više s weba