BORBA KARIJERE

Filip Hrgović najavio najvažniju borbu karijere: 'Želim pobijediti za oca, mislim na njega svaki dan'

Image
Foto: Profimedia

Borba je trebala biti u svibnju, ali je otkazana zbog smrti Filipova oca.

16.8.2022. u 14:46/ RTL Sport

Filip Hrgović će nakon više od osam mjeseci ponovno zakoračiti u ring. Konačno je dočekao title eliminator, borbu koja će pobjedniku donijeti titulu obaveznog izazivača za pojas svjetskog prvaka, a protivnik mu je Kinez Zhilei Zheng. Borba se trebala održati u svibnju, ali je otkazana nakon smrti Hrgovićeva oca Pere. Novi termin je 20. kolovoza, a umjesto u Las Vegasu, održat će se u Jeddahu u Saudijskoj Arabiji kao predborba revanšu između Oleksandra Usika i Anthonyja Joshue za naslov svjetskog prvaka.

Matchroom je uoči borbe objavio najavni video s obojicom boksača, a Hrgović je rekao da mu je ovo prilika života, da je zadovoljan pripremama s novim trenerom i da će pobjedu posvetiti pokojnom ocu.

"Ovo je najveća borba mog života, velik iskorak, opasan sam borac, mlad, svi očekuju tešku borbu protiv mene i riskantan sam protivnik za sve. Razumijem one koji se nisu željeli boriti sa mnom, svi znaju koliko bi im bilo teško.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govorio o protivniku i novom treneru

Velika je to prilika, postat ću obvezni izazivač, nadam se, a to je najbolji put za mene jer me nitko od prvaka neće izabrati za protivnika ako nisam obavezan", rekao je Hrgović , a zatim se osvrnuo na protivnika.

"Shvaćam ga ozbiljno, mislim da je dobar borac, imao je dobru amatersku karijeri i neporažen je u profesionalnoj. Ima olimpijsko srebro i puno iskustva. Imam dobre sparing-partnere, izmjenjivalo se 7-8 boksača svakih nekoliko tjedana.

Upravo se čita

Image
'ŠIKLJALO JE'

Potukli se muškarac (55) i dijete (16). Maloljetnik dobio udarac u glavu, pao u lokvu krvi

Promijenio sam trenera prije ove borbe, ovo su mi prve pripreme s Ronnyjem Shieldsom u Houstonu. Mislim da sam donio dobru odluku, pripreme su bile stvarno dobre, bez ozljeda, vjerojatno najteži i najbolji kamp u životu."

Image
El Animal za RTL Sport

Konačno znamo kada Hrgović ponovno ulazi u ring, a za RTL poručuje: 'Idem pokazati što znam'

Image
El Animal za RTL Sport

Konačno znamo kada Hrgović ponovno ulazi u ring, a za RTL poručuje: 'Idem pokazati što znam'

"Bio sam jako vezan uz oca"

"Otac mi je preminuo prije nekoliko mjeseci, oko mjesec prije nego što je borba bila zakazana. Nisam mogao trenirati, nisam bio prisutan neko vrijeme, bilo mi je teško. Želim zahvaliti svima, Matchroomu, DAZN-u i Zhengu što su razumjeli moju situaciju i odgodili borbu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio sam jako vezan za oca, bio je hrabar, ponosan čovjek koji se nikog nije bojao i naučio me da budem takav, da budem ponosa, pošten i da se ne bojim nikoga i ničega, to trebaš u boksu. Nikad na mene nije stavljao pritisak da moram uspjeti ili biti prvak, kao što mnogi roditelji rade. Teško mi je i bit će mi do kraja života.

Još mislim na njega svaki dan, naravno da ovu borbu želim posvetiti njemu, pobijediti za njega i svoju obitelj, ali moram ostaviti emocije po strani, slušati trenera, držati se taktike i plana, biti oprezan. Želim ga nokautirati i mislim da ću to učiniti, a definitivno mislim da ću ga zaustaviti", završio je Hrgović.

Više s weba

Pročitajte još

Image
SJEĆANJE NA VELIKANA

Ovako je rušio Mate Parlov: U sedam godina osvojio apsolutno sve i postao sportska ikona za sva vremena

Više s weba