Analiza Stjepana Božića

'Filip mora ne samo pobijediti nego odlično odboksati, Mansour je opasan jer ne mora ništa'

Image
Foto: Igor Šoban/PIXSELL

Proslavljeni boksač i RTL-ov stručni komentator Stjepan Božić analizira dosad najteži profesionalni meč Filipa Hrgovića (izravni prijenos na RTL-u u subotu od 19.30)

6.9.2018. u 15:26/ Vijesti.hr

Mansourovih 46 godina na plećima ne mora ništa značiti - Holyfield je u toj dobi boksao sjajan meč protiv Valueva, a Hopkins je postao svjetski prvak - podvlači Stjepan Božić uoči subotnjeg meča Filipa Hrgovića i Amira Mansoura, koji je dobrano u petom desetljeću života.

Filip Hrgović Omjer: 5 - 0 - 0 Pobjede nokautom: 80 posto Visina: 198 cm Rođen: 1992. Amaterska katerija: Europski prvak, 3. na OI u Rio de Janeiru

"Za Filipa je to najteži ispit do sada. Mansour ne mora ništa, Filip jednostavno mora pobijediti. Ne samo pobijediti nego i dobro odboksati. Ne smije ga podcijeniti. Jer mu se to može obiti o glavu", kazao nam je Božić o subotnjem spektaklu u zagrebačkoj Areni, koji će izravno prenositi RTL počev od 19.30 sati.

Diaz dokaz o ozbiljnosti

U tim Filipa Hrgovića nedavno je ušao slavni Pedro Diaz, trener koji stoji iza velebnih uspjeha kubanskog boksa na olimpijskim igrama. "To je dokaz da njemački promotor Sauerland dugoročno računa na Filipa. Diaz je jedan od najboljih ako ne i najbolji trener na svijetu. Filip će imati sigurnost da je u njegovom kutu čovjek koji u svakom trenutku može preokrenuti meč na njegovu stranu. Otkad radi s Filipom Diaz je vjerojatno unaprijedio neke detalje oko taktike, a glede ostalog Filip je izgrađeni boksač", analizira Stjepan Božić.

Hrgović ima čistih 5-0 u dosadašnjem tijeku profesionalne karijere. U subotu će prvi put boksati u Hrvatskoj. "Puna Arena je i prednost i uteg. Ovisi o njemu što će prevladati kad krene prema ringu i uđe u ring. Jako je bitno kakav će ustati taj dan, doručak, ručak i sve druge stvari koje nama izgledaju kao sitnice moraju biti na mjestu. U profesionalnom boksu je veliki problem što jednostavno morate pobijediti. Svaki krivi korak stavlja upitnik nad glavom. To je psihološki strašno zahtjevno", ističe Božić.

Vulkan emocija u glavi

Amir Mansour Omjer: 23 - 2 - 1 Pobjeda nokautom: 59 posto Visina: 185 cm Rođen: 1972. Prva profesionalna borba: 1988.

Mansour je stariji gotovo 20 godina, prvi put profesionalno je boksao prije više od dva desetljeća. Od tada do danas izborio je 23 pobjede, dok je samo dvaput poražen, uz jedan remi. Pratili su ga problemi sa zakonom, pa je osam godina proveo iza rešetaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako mlad, Hrgović u ringu djeluje hladnokrvno, barem tako djeluje njegovo ponašanje. "Mentalni dio je u boksu i svakom drugom sportu znatno teži od fizičkog. Možda Filip jest samouvjeren u očima običnih promatrača, no ne znamo što se događa u njegovoj glavi. Filip možda svima djeluje samopouzdano u ringu, no ne znamo što se događa u glavi. Iz svog iskustva znam da je u glavi uvijek vulkan emocija, i straha, i pitanja samom sebi", podvlači Stjepan Božić, RTL-ov stručni komentator.

Izravni prijenos bogate boksačke večeri u zagrebačkoj Areni pratite u subotu na RTL-u od 19.30 sati. U predborbama borit će se Ivana Habazin i Josip Bepo Filipi.

Više s weba

Pročitajte još

Image
NEMOGUĆI UVJETI

Član Babićevog tima iznio šokantne detalje: 'Rukavice je dobio pred samu borbu, ostavljen je sam u dvorani...'

Više s weba