renomirano ime

Pred spektakl u Areni Hrgović dogovorio suradnju s novim trenerom

9.7.2018. u 19:28/ Vijesti.hr

Najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović dogovorio je suradnju s novim trenerom. Kubanac Pedro Diaz od sutra će u Miamiju pripremati Hrgovića za veliki boksački spektakl u Areni koji ćete moći pratiti i na RTLu.

Iako su se Filip i Yousef kroz cijelu karijeru pratili u stopu, došao je trenutak kada se ovaj trenerski dio posla morao dignuti na razinu više. Zato Yousef seli u pozadinu, a na prvo mjesto istupa iskusni kubanac Pedro Diaz.

"On je trenirao Miguel Cotta, svi dobro znamo tko je Miguel Cotto. Trenirao je Rigondeuxa koji je bio svjetski prvak u par težniskih kategorija. Prvo što mi je rekao je da sam zvijer i da imam velike neiskorištene kapacitete i da on u meni vidi boksača koji može pomest tešku kategoriju", rekao je Hrgović. 

"Od početka smo se dogovorili ja i Filip, prije još godinu i pol dana kada je krenuo sa mnom na pripreme. Ja sam tu sam, nema tu šanse da ostanem u tom svjetskom vrhu boksa", rekao je Yousef Hasan, pomoćni trener Filipa Hrgovića.

Suradnja s Diazom za početak je dogovorena do borbe u Areni. Pripreme i upoznavnje slijede već za dva dana kada Hrgoviću počinje američki kamp.

"Evo idem u Miami, odradit ćemo tamo mjesec dana priprema i onda se vraćam na završne pripreme i sparinge u Zagreb."

Zatim slijedi veliki okršaj 8. rujna na RTL-u i u Areni. Hrvatsku čeka najveći boksački spektakl u kojem će Hrgović ukrstiti rukavice s jednim od bivših svjetskih prvaka.

"Ima par imena o kojima se priča, sigurno da će biti jedan renomirani protivnik koji je bivši svjetki prvak ili bivši izazivač za svjetski naslov tako da svakako nešto novo za mene."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Baš kao i novi trener Diaz za Hrgovićev boks. Ono što Kubanci isporučuju u ringu, to Filip želi vidjeti u svojem stilu.

"Kad vidiš vrhunskog Kubanca u ringu kažeš to je boks, to je vrh boksa. Vjerujem da će Pedro biti pravi čovjek da napravi od mene, da izvuče iz mene sve najbolje da bi postao svjetski prvak", uvjeren je Hrgović. 

Uz to Filipova je želja postati i olimpijski. Zato se putevi s Yousefom ne rastaju. Dosad dobitna kombinacija pripremat će se za napad na zlato u Tokiju 2020.

Više s weba

Pročitajte još

Image
BORBA NEPORAŽENIH

Veliki preokret na pomolu: Hrgović će se protiv Usyka boriti za svjetsku titulu?

Više s weba