NAJBOLJI HRVATSKI BOKSAČ

Hrgović nakon fizičkog incidenta u savezu: 'Moj otac bio je branitelj, ali ne sjedi po nadzornim odborima'

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Hrgović je, podsjetimo, u službenim prostorijama boksačke kuće izazvao incident zbog kojeg je prijavljen policiji

28.6.2018. u 13:24/ Vijesti.hr

Najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović održao je nedavno izvanrednu presicu nakon burnih događaja u prostorijama Hrvatskog boksačkog saveza, zbog čega je završio i u policijskoj postaji.

PROČITAJTE VIŠE:

>> Filip Hrgović sazvao izvanrednu konferenciju za novinare!

>> HBS zbog divljanja i nasilnog ponašanja traži javnu ispriku Filipa Hrgovića i očitovanje državnih institucija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Hrgović poručio: 'Nikome nisam prijetio, ti uhljebi i jugonostalgičari neće me zaustaviti'

Hrgović je, podsjetimo, u službenim prostorijama boksačke kuće izazvao incident zbog kojeg je prijavljen policiji. 

Upravo se čita

Image
'BUDI MI PRIJATELJ'

Djeca iz Klaićeve trebaju vašu pomoć: Omogućite im sigurniji i kvalitetniji boravak u bolnici

"Došao je u naše kancelarije i počeo nam prijetiti. Vrijeđao nas je. Uputio nam je psovke, ali i prijetnje. Osobno mi je poručio da će me razbiti i da sam klošar. Nekoliko je svjedoka. Bio je izrazito bijesan. Sa zida prostorija uklonio je svoju fotografiju. Događaj smo prijavili policiji i izvješće je napravljeno. Postoji spor između Leonarda Pijetraja i Filipa Hrgovića koji se sada prelijeva na leđa Hrvatskog boksačkog saveza", kazao je tajnik boksačkog saveza Marko Marović.

Međutim u srijedu se na svom službenom Facebook profilu oglasio i sam boksač, a čiju objavu prenosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nastavno na moje neslaganje s postupcima HBS-a oko plaće za mog trenera kao i na podršku te interes javnosti za ovaj slučaj, želim s vama podijeliti kako sam od HBS-a zatražio da u roku 14 dana preispitaju svoju odluku o ne isplati plaća za mog trenera i obavijeste me o istoj nakon čega ću moći jasno i javno odlučiti jesam li u mogućnosti nastaviti pripreme za Olimpijske igre u Tokiju. Vjerujem kako je ljudski i pogriješiti i ispričati se za pogreške i žao mi je ukoliko sam nekog nedužnog u svojim nastupima ili skidanju svoje slike sa zida uvrijedio. Na press konferenciji HBS-a izneseno je puno netočnih informacija. Ne želim se ispričati za navodne fizičke obračune, napade i slično jer odgovorno tvrdim kako to nisam počinio. Također, odgovorno tvrdim kako nikada bez opravdanog razloga nisam odlučio ne nastupiti za reprezentaciju, prošlo europsko i svjetsko prvenstvo već sam započeo pripreme za profesionalnu karijeru i to nisam bio u mogućnosti o čemu su svi bili na vrijeme obaviješteni. Službeni poziv za nastup za Hrvatske vitezove u WSB-u nisam nikad dobio tako da isti nisam mogao odbiti. Za nacionalnu reprezentaciju imam preko 100 nastupa i najtrofejniji sam hrvatski boksač u povijesti nakon nedodirljivog Mate Parlova. Odgovorno tvrdim kako moji profesionalni ugovori i angažman neće utjecati na moje pripreme i moj nastup za moju domovinu Hrvatsku na Ljetnim olimpijskim igrama 2020. godine u Tokiju. Kažu da vodstvo HBS-a čine časni ljudi, generali pobjedničke hrvatske vojske, gospodarstvenici koji zapošljavaju od 15 do 150 radnika u svojim tvrtkama, branitelji. I ja sam sin hrvatskog dragovoljca Domovinskog rata koji nema čin kako hrvatske tako ni druge države, koji nije u obranu Hrvatske došao iz niških specijalaca, koji danas ne prima vojnu mirovinu niti sjedi u nadzornim odborima nekoliko firmi, već se zajedno sa svojim bratom bez ikakvih očekivanja i zahtjeva stavio na raspolaganje Hrvatskoj državi.
Iskreno se nadam kako će predstavnici HBS-a prepoznati moju dobru namjeru da se ovaj slučaj završi na zadovoljstvo svih, a osobito na ponos Hrvatske za koju želim nastupiti na OI u Tokiju i vratiti se s medaljom oko vrata. Zahvaljujem svima na riječima i porukama podrške proteklih dana. Sportaš sam i vjerujem u najbolje. Nadam se da se ovoga puta neću razočarati u odluke i postupke odgovornih.", napisao je boksač.

Napomenimo i to da se tada Hrgović pobunio jer Hrvatski boksački savez ne plaća njegovog osobnog trenera Yousefa Hasana u sklopu olimpijskog programa. 

"Ako ja nisam nacionalni interes, ako oni u savezu smatraju da moj trener ne zaslužuje pola plaće, onda ću se odreći svog olimpijskog sna", govorio je nedavno Hrgović koji bi na sljedećim Olimpijskim igrama trebao biti jedan od kandidata za zlato.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrgović je otkrio novinarima da je prije tri mjeseca imao sastanak u Olimpijskom odboru na temu sufinanciranja trenera u vrhunskom sportu. Dogovoreno je da će se plaća, koja je do tada išla Hrgovićevom bivšem treneru Leonardu Pijetraju, podijeliti na dva dijela. Polovica bi, prema Hrgovićevim riječima, išla Pijetraju, a polovica Hasanu.


Više s weba

Pročitajte još

Image
BORBA KARIJERE

Filip Hrgović najavio najvažniju borbu karijere: 'Želim pobijediti za oca, mislim na njega svaki dan'

Više s weba