BOKSAČKI SPEKTAKL

Joshua i Ruiz samo na RTL-u: 'Bit će to borba Davida i Golijata, razlika je golema'

30.5.2019. u 19:55/ Ines Goda

'Ruizu se pružila prilika života koju, vjerujem, nema šanse iskoristiti jer Joshua je previše kvalitetan'

U subotu 1. lipnja RTL donosi još jedan boksački spektakl. U ring ulaze svjetski prvak Anthony Joshua i izazivač Andy Ruiz. A što možemo očekivati u borbi u kojoj su u igri tri pojasa, otkrivaju RTL-ovi stručnjaci ŽeljkoMavrović i Stjepan Božić.

Svjetski prvak u teškoj kategoriji protiv 14. boksača na svjetskoj ljestvici. Ima li Amerikanac na američkom tlu ikakve šanse protiv Britanca?

"Ruizove šanse su izrazito male. Ima ih jer to nije čovjek koji ne zna boksati. Međutim, ponavljam još jedanput, jako su male", kaže Mavrović.

Iza iskusnog Ruiza 33 su meča i samo jedan poraz. U borbu protiv Joshue uskočio je kao zamjena, a kako tvrdi Joshuin promotor EddieHearn, posljednja odluka bila je upravo Joshuina.

"Andyju Ruizu se pružila prilika života koju vjerujem da nema šanse iskoristiti jer Joshua je previše kvalitetan za njega", smatra Stjepan Božić.

Image
Foto:
Image

Pa se svijet boksa već danima pita zašto je svjetski prvak koji lovi svoju 23. pobjedu i brani tri pojasa - odabrao deset centimetara nižeg protivnika s 20 centimetara manjim rasponom ruku.

"To je golema razlika, to je stvarno borba Davida i Golijata. Vjerujem da će borba potrajati tri, maksimalno četiri runde. Naravno, ovisi sve o Joshui i tome koliko će biti motiviran, odnosno, koliko će Ruiz izvući iz njega, koliko će ga natjerati da se angažira u tom meču", smatra Mavrović i dodaje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vjerujem da će imati dobar meč, da će imati priliku pokazati svoj asortiman i težinu svojih udaraca. Joshua je motivirao sebe, našao je razlog zbog kojeg ide u Ameriku i ja vjerujem da će ga ostvariti."

A mjesto za to je New York. Iz Madison Square Gardena samo će jedan izići kao pobjednik.

Više s weba

Pročitajte još

Image
Na neutralnom terenu

Meč godine: Potvrđen revanš Andyja Ruiza protiv Anthonyja Joshue

Više s weba