na današnji dan prije 32 godine

Mike Tyson 'pregazio' Trevora Berbicka i postao najmlađi prvak u povijesti boksa

Image
Foto: AP images

Tyson je bio opasan, najopasniji, i s pravom je sebe nazivao 'The Baddest Man on the Planet'

22.11.2018. u 18:25/ Marin Karadžija

Publika u Hiltonu u Las Vegasu nikad nije bila glasnija, a teško se i prisjetiti kad je izazivač "na papiru" bio toliko veći favorit od prvaka. 

Mike Tyson na današnji dan prije točno 32 godine izašao je iz svlačionice i krenuo prema ringu da bi sa samo 20 godina postao najmlađi prvak teške kategorije u povijesti boksa. I cijela dvorana je znala što će se dogoditi.

Protivnik mu je bio Trevor Berbick, čije ime ne spada na boksački Olimp, no bio je desetak centimetara viši i dvanaest godina stariji i puno iskusniji od Tysona.

Ipak, borba nije bila toliko napeta. Berbick je napravio veliku grešku i ušao u izmjene udaraca na maloj distanci, što je brzom i fizički jačem Tysonu odgovaralo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nepune dvije runde trebale su Mikeu da završi ovaj meč i postane najmlađi teškaš u povijesti koji se okitio titulom naslova prvaka. Dobar dio borbe teturao je Berbick po ringu da bi ga usred druge runde Tyson razornim udarcima srušio na pod s kojeg ovaj nikako nije mogao ustati.

Upravo se čita

Image
UTAKMICA ODLUKE

Dalić najavio okršaj s Belgijom i otkrio detalje oko sastava: 'Nema popravnog ispita'

Bio je to blistav trenutak u karijeri koja je bila fantastična jednako koliko i tužna. Kasnije je Čelični Mike postao jedini teškaš koji je ujedinio tri velika pojasa u svojoj kategoriji. I sve to učinio na spektakularan način. 

No nije dugo mogao ostati na vrhu. njegov privatni život "curio" je na sve strane. Rastavio se od žene, bio je osuđen za silovanje, a promotora Dona Kinga optužio je da je kriv za njegov osobni bankrot. Pokušaji povratka završili su neslavno, a Evandera Holyfielda koštao je komadića uha u kultnom meču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uza sve nedaće koje su zadesile Tysona, njegova popularnost nije pala. Ljubitelji boksa uvijek će ga se sjećati kao moćnog, agresivnog i atraktivnog borca koji bi u samo nekoliko rundi publici pružio adrenalina koliko sve Kličkove borbe zajedno. Tyson je bio opasan, najopasniji, i s pravom je sebe nazivao "The Baddest Man on the Planet".

Više s weba

Pročitajte još

Image
pratite u subotu na rtl-u

Novi spektakl pred domaćim navijačima: Hrgović odradio otvoreni trening uoči obrane naslova

Više s weba