Užas

Mladi ukrajinski sportaš poginuo u granatiranju: 'Nitko nije očekivao da će uzeti oružje'

Image

sve više sportaša uzima oružje u ruke.

8.3.2022. u 18:11/ RTL Sport

Rat u Ukrajini odnio je još jedan mladi život. U ukrajinskoj regiji Černihiv poginuo je talentirani kickboksač Evgen Zvonok. Zvonoku je imao tek 22 godine, a Ukrajinu je branio od prvog dana ruske agresije, iako nije imao vojnu obuku.

Zvonok je imao perspektivnu sportsku budućnost, bio je osvajač srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu i Ukrajinci su od njega očekivali brojne medalje. Ipak, Zvonok je položio život za svoju domovinu 3. ožujka prilikom zračnog napada ruske vojske, a njegovo tijelo pronašli su tri dana kasnije. Prijatelji i trener Evgena opisuju ga kao mirnog i talentiranog sportaša.

"Nitko nije očekivao da će uzeti oružje. Bio je miran i dobar dečko, talentirani sportaš. Ali kad je došlo vrijeme da brani zemlju, uopće nije dvojio", rekao je njegov prijatelj, a uoči početka rata Zvonok se pripremao za državno prvenstvo.

"Evgen je bio hrabar dečko koji se nikad nije povlačio. Prihvaćao je sve izazove. Baš smo s njim planirali međunarodna natjecanja, a sada ga više nema", rekao je njegov trener Serhij Lisjuk.

Više s weba

Pročitajte još

Image
Na neutralnom terenu

Meč godine: Potvrđen revanš Andyja Ruiza protiv Anthonyja Joshue

Više s weba