ČESTITKE

Najuspješniji hrvatski boksač prelazi u profesionalce: Prvi meč je u Miamiju 11. veljače

Image

Luka Plantić

Foto: AP Images

Najuspješniji hrvatski boksač prošle godine Luka Plantić (25), koji se borio u osmini finala poluteške kategorije na Olimpijskim igrama u Tokiju i na Svjetskom prvenstvu u Beogradu, ove godine oprobat će se ponovo u profesionalnom ringu.

10.1.2022. u 21:30/ rtl.hr/HINA

Naš višestruki prvak Luka Plantić još je 2014. godine bio juniorski prvak Europe, te juniorski viceprvak svijeta, a osvojio je i broncu na Olimpijskim igrama mladih 2014. godine u Kini.

Prije tri godine borio se u profesionalnom ringu i upisao tri pobjede u tri nastupa u Njemačkoj. Sada ima dogovoren profesionalni meč u Miamiju 11. veljače 2022. godine i već ovoga tjedna putuje u Ameriku, a po dolasku na Floridu saznat će i ime prvog potivnika.

Profesionalne borbe u Miamiju organizira proslavljeni kubanski trener Pedro Luis Diaz Benitez, jedan od najcjenjenijih boksačkih trenera u svijetu koji nosi i titulu doktora sportskih znanosti. Pedro Diaz u početku profesionalne karijere trenirao je i našeg brončanog olimpijca (Rio 2016.) Filipa Hrgovića, pa je već boravio i u Hrvatskoj.

Više s weba

Pročitajte još

Image
pratite u subotu na rtl-u

Novi spektakl pred domaćim navijačima: Hrgović odradio otvoreni trening uoči obrane naslova

Više s weba