DOSAD NEVIĐENO

‘FNC 11: Fight For Legacy’ MMA spektakl godine iz Arene Zagreb gledajte samo na PLAY Premiumu

Image

Novi FNC borilački event održat će se 28. svibnja u Zagrebu, a prijenosi svih borbi mogu se uživo pratiti ekskluzivno na PLAY Premiumu!

23.5.2023. u 14:14/ Danas

MMA spektakl u organizaciji Fight Nation Championshipa nakon Arene u Puli održat će se jedanaesti put u Areni u Zagrebu 28. svibnja. Svaki novi FNC event organizator se trudi podići na višu razinu, pa će tako biti i ovaj put kada će posjetitelji Arene, ali i gledatelji PLAY Premiuma, osim izvanrednih borbi, moći uživati u dosad neviđenoj produkciji i prezentaciji borbi.

Regionalne borilačke zvijezde kao što su Ivan Erslan (31, 12-2-1), Satoshi Ishii (36, 25-12-1), Mara 'Skull Crusher' Bojković (21, 3-0), Filip 'Nitro' Pejić (30, 16-7-2), Ivica 'Terror' Trušček (35, 42-37) i drugi zakoračit će u kavez Arene, gdje će se naći i mnoga svjetska imena, kao i ostali majstori borilačkih vještina iz regije.

U perolakoj kategoriji borac pulskog Trojan tima Daniel Bažant (31, 7-4) drugi će put braniti titulu perolake kategorije. U kavezu ga čeka Englez Jordan 'The Lord' Barton (30, 7-3-1) koji je pobjeđivao na Bellator eventima. Podsjetimo, Daniel je pojas osvojio protiv bivšeg UFC borca Ronyja Jasona (39, 15-10) u borbi od pet rundi, jednoj od najboljih u povijesti FNC organizacije.

UFC veteran 'Nitro' Pejić vraća se u kavez nakon trijumfa protiv Marcosa Viniciosa (10-7) prošle godine, a protivnik će mu ovog puta biti bivši izazivač u perolakoj kategoriji FNC-a i UFC-a, veteran Rony 'Jason' Mariano (39, 15-10-1). 'Jason' je na FNC-u u ožujku prošle godine izgubio od Daniela Bažanta (31, 7-4) i sada se nada boljem nastupu i pobjedi.

U svojoj osamdesetoj MMA borbi i šestom nastupu u FNC-u legendarni hrvatski borac Ivica ‘The Terror’ Trušček (39, 42-37) borit će se protiv austrijskog borca Marka Kisića (30, 8-3). Austrijanac se predstavio domaćoj publici odličnom predstavom protiv Nemanje Milakovića (31, 5-5) , kojeg je svladao tehničkim nokautom u trećoj rundi. U svom posljednjem FNC nastupu ‘The Terror’ je poražen nakon 18 sekundi od Save Lazića (34, 11-6) u pulskoj Areni u rujnu prošle godine i sada će sigurno htjeti pokazati dobar nastup i odnijeti pobjedu.

Prije godinu dana Satoshi Ishii (36, 26-13-1) je uzdignutih ruku napustio kavez protiv Charlieja 'Kung Fu Pande' Milnera (30, 7-4), a sada ga u teškoj kategoriji čeka iskusni Brazilac koji je nastupao u Bellatoru, Carlos 'Cachorrao' Eduardo (41, 20-11). Ishii je poznat borac koji se borio s velikima poput Mirka 'Cro Copa' (kasnije postao i član Cro Cop teama), Fedora Emelianenka (46, 40-7) i drugih slavnih boraca.

Prošlo je godinu dana nakon posljednjeg nastupa Marka 'Skull Crusher' Bojkovića (21, 3-0) zbog operacije koljena i oporavka te ga sada u lakoj kategoriji u kavezu čeka Shamil Irisbiev (25, 4-1), koji će pokušati svladati borca beogradske Ahilej akademije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U srednjoj kategoriji, treći put ove godine te nakon nastupa na KSW eventu, Andi Vrtačić (28, 4-1) iz pulskog Trojan tima vraća se u kavez. Bivši izazivač za titulu srednje kategorije borit će se sa švedskim borcem Robinom 'Pretty Boy' Roosom (28, 5-3), koji je u šest profesionalnih borbi čak pet završio trijumfom nokautom.

Prvak srednje kategorije, Đani Barbir (25, 5-0), koji brani FNC pojas, koji je osvojio u Puli i kreće na Poljaka Arkadiusza Maziakowskog (30, 6-3). Đani je jedan od najvećih borilačkih talenata regije, koji je između ostalih pobijedio Andija Vrtačića (28, 4-1). U borbi za pojas čeka ga Arkadiusz iz Poljske, koji stiže u kavez s Đanijem pun samopouzdanja nakon dvije pobjede u prvoj rundi.

U glavnom meču večeri najbolji hrvatski borac u poluteškoj kategoriji Ivan Erslan (31, 12-2-1) ponovno nastupa na FNC priredbi, a ovog puta s druge strane kaveza naći će se Brazilac Ederson Macedo (38, 11-7). Borac iz zagrebačkog American Top teama za borbu se pripremao na Floridi, a nakon poraza od Ibragima Chuzhigaeva (31, 17-5) krajem prošle godine, Erslan će još više željeti pobjedu. Protivnik će mu biti iskusni brazilski borac koji je u devet od jedanaest puta borbe završavao submissionom, a borio se pod organizacijama Babilon MMA-a i Bellatora.

Prijenos najvećeg FNC-ovog eventa do sada možete gledati 28. svibnja od 20 sati ekskluzivno na Play Premiumu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo se čita

Image
'ovo pišemo vama'

Lavina mama oštro po Vladi, bolnici, HZZO-u: 'Ovo je Lava - prvi put je odgrizla jabuku, vozila romobil'

Više s weba

Pročitajte još

Image
BRAVO

Paško Božić osigurao Hrvatskoj i šestu medalju na SP-u

Više s weba