GORUĆA TEMA

Dinamo odgovorio na prijavu dioničara Hajduka

Image
Foto: PIXSELL

'Grad Zagreb ne jamči niti daje bilo kakve kredite Dinamu, a potpore za vrhunski sport daju se svim vrhunskim sportašima i klubova u gradu na osnovi zakona tj. gradskog propisa', poručili su iz Dinama.

14.11.2012. u 16:31/ RTL

Priopćenje iz Maksimirske 128 prenosimo u cjelosti:

"Nastavno na napise u medijima na temu prijave dioničara Hajduka protiv potpora Grada Zagreba Dinamu, GNK Dinamo se očituje na spomenutu temu.

Prije svega, teško je komentirati  prijavu koju nismo u cijelosti vidjeli niti proučili, te da bismo mogli dati bilo kakav detaljan odgovor ili komentar potrebno je dobiti uvid u navedenu prijavu.

Ipak, valja istaknuti činjenicu kako su državne potpore uređene Zakonom o državnim potporama (Narodne novine br. 40/05 i 49/11) te Uredbom Vlade RH o državnim potporama (Narodne novine br. 50/06).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Državna potpora je potpora države ili lokalne uprave pa tako i Grada Zagreba namijenjena unaprijed neodređenim korisnicima na osnovi koje se dodjeljuje pojedinačna potpora. Dakle, u ovom slučaju radi se upravo  o toj vrsti potpore.

Dakle, Grad Zagreb ne jamči niti daje bilo kakve kredite Dinamu, a potpore za vrhunski sport daju se svim vrhunskim sportašima i klubova u gradu na osnovi zakona tj. gradskog propisa".

Upravo se čita

Image
UTAKMICA ODLUKE

Dalić najavio okršaj s Belgijom i otkrio detalje oko sastava: 'Nema popravnog ispita'

Više s weba

Pročitajte još

Image
Ovo je moglo loše završiti

Pogledajte kako je izgledao brutalan start na Matea Kovačića

Više s weba