OŠTRA SUSPENZIJA

Eto'ou povećana drakonska kazna

Image
Foto: Wikipedia

Kamerun je u petak suspendirao kapetana kamerunske nogometne reprezentacije Samuela Eto'oa na 15 utakmica, a njegovog zamjenika Eyonga Enoha na dvije utakmice jer su nagovorili suigrače da ne putuju u Alžir prošli mjesec na prijateljsku utakmicu.

17.12.2011. u 11:15/ Z.H./Hina

Nogometni savez Kameruna povećao je kaznu Samuelu Eto'ou na 15 utakmica jer je nagovorio suigrače da ne putuju na prijateljsku utakmicu protiv Alžira.

"Samuel Eto'o, u svojoj ulozi kapetana, nagovorio je suigrače da odbiju putovati u Alžir", stoji u priopćenju Kamerunskog nogometnog saveza.

"Disciplinsko vijeće je zato odlučilo suspendirati ga na 15 utakmica reprezentacije", dodaje se u priopćenju objavljenom na internetskim stranicama.

Kamerunski nogometaši su, tvrdeći da nisu plaćeni za svoj nastup na turniru četiri nacije u Maroku, stupili u štrajk u studenom te su tako izazvali otkazivanje prijateljske utakmice s Alžirom.

Savez tvrdi da 30-godišnji Eto'o, četiri puta izabran za nogometaša godine u Africi, nije mogao objasniti zašto se njegovi suigrači nisu vratili u reprezentaciju nakon što su im Alžir i kamerunsko ministarstvo sporta ponudili rješenje krize. Alžirski nogometni savez je kamerunskoj reprezentaciji ponudio 30.000 eura ako dođu na prijateljsku utakmicu, a ministarstvo je dalo 29.800 dolara za reprezentaciju dan prije utakmice.

Više s weba

Pročitajte još

Image
Imali sve, osvojili bod

Srpski mediji u nevjerici nakon bizarnog ogleda protiv Kameruna: 'Šta to uradiste, bre?'

Više s weba