SVE ZA DJECU

Bivši suigrač Kobea Bryanta i Shaquille O'Neala prodaje šampionsko prstenje kako bi pomogao Ukrajini

Image
Foto: Profimedia.hr

Bivši NBA košarkaš je već ranije organizirao utakmicu u Poljskoj od koje su prihodi upotrijebljeni za pomoć izbjeglicama

26.7.2022. u 13:17/ RTL Sport

Stanislav Slava Medvedenko, bivši ukrajinski košarkaš i nekadašnji član šampionske momčadi LA Lakersa, objavio je kako prodaje dva prstena prvaka NBA lige. On je bio suigrač Kobea Bryanta i Shaquille O'Neala 2001. i 2002. godine, a na ovaj se potez odlučio nakon što je njegova napadnuta od Rusije.

"Odlučio sam da to moram napraviti. Zašto da prstenje stoji u mom sefu. Shvatio sam da mogu umrijeti i rekao sam da ih moram prodati da pokažem ljudima put, da pomognem ukrajinskom narodu da živi bolje, da pomognem djeci", kazao je Medvedenko za AP.

Novce ulaže u sportsku infrastrukturu i škole

Nada se da bi mogao za dva prstena dobiti oko sto tisuća dolara na aukciji koja traje do 5. kolovoza. Njegova ideja je da novce uloži u obnovu škola i sportske infrastrukture. Inače, nije ovo prvi njegov potez kojim pomaže svojoj domovini.

Preko Medvedenka su Lakersi poslali velike količine sportske opreme za ukrajinsku djecu, a bivši NBA košarkaš je već ranije organizirao utakmicu u Poljskoj od koje su prihodi upotrijebljeni za pomoć izbjeglicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
Budućnost bez trenera

Repeša o angažmanu u Crnoj Gori: 'Postoji obostrani interes, ali ništa još nije definitivno'

Više s weba