IDU PO ISKUPLJENJE

Izbornik Mulaomerović objavio popis igrača za Euro, na njemu se nalazi i novi američki playmaker

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Hrvatsku je ždrijeb odveo u skupinu s Poljskom, Švicarskom i Austrijom, a u ovom se ciklusu Hrvatska gostuje 25. kolovoza kod Poljske, a 28. kolovoza dočekuje Švicarsku

27.7.2022. u 11:18/ Hina/RTL.hr

Izbornik hrvatske muške košarkaške reprezentacije Damir Mulaomerović u srijedu je objavio širi popis kandidata za predstojeći EURO na kojem se nalazi 24 košarkaša, među kojima je i i američki play Jaleen Smith. On je u postupku dobivanja hrvatskog državljanstva, među pozvanima su i NBA-ovci Bojan Bogdanović, Ivica Zubac i Dario Šarić, a pripreme kreću 3. kolovoza u Opatiji .

Image
TEŠKA VREMENA

Ikona će zasukati rukave: Cibona dobiva novog trenera, ali još uvijek nema momčad

Image
TEŠKA VREMENA

Ikona će zasukati rukave: Cibona dobiva novog trenera, ali još uvijek nema momčad

Pred hrvatskim košarkašima je najznačajnije natjecanje još tamo od 2017. i posljednjeg Europskog prvenstva, a ove će godine 41. izdanje najvećeg europskog košarkaškog natjecanja od 1. do 18. rujna ugostiti Češka, Gruzija, Njemačka i Italija. Grupna faza je smještena u Tbilisi, Prag, Köln i Milano sa završnom fazom u Berlinu, a Hrvatska igra u Milanu.Otvaramo s Grčkom  2. rujna u 17 sati, pa potom slijede Velika Britanija (3. rujna, 14.15 sati), Estonija (5. rujna,14.15 sati), Italija (6. rujna, 21 sat) i  Ukrajina (8. rujna, 14.15).

U završnu fazu koja se igra u Berlinu napreduju četiri najbolje reprezentacije iz svake skupine. U osmini finala Hrvatska će se križati sa skupinom D u kojoj su Srbija, Češka, Izrael, Poljska, Nizozemska i Finska.

Prije samog Europskog prvenstva, Hrvatska mora odigrati i dvije pretkvalifikacijske utakmice za sljedeće Europsko prvenstvo koje će se 2025. igrati na Cipru, u Finskoj i Latviji. Naime, kako je zbog pandemije koronavirusa Europsko prvenstvo 2021. godine odgođeno za 2022., tako se kalendar natjecanja morao prilagođavati te su se kvalifikacije potpuno naslonile na najveće europsko košarkaško događanje. Hrvatsku je ždrijeb odveo u skupinu s Poljskom, Švicarskom i Austrijom, a u ovom se ciklusu Hrvatska gostuje 25. kolovoza kod Poljske, a 28. kolovoza dočekuje Švicarsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Popis 24 reprezentativaca: Roko Rogić, Goran Filipović, Lovro Gnjidić, Jaleen Smith, Dominik Mavra, Krešimir Radovčić, Bojan Bogdanović, Mario Hezonja, Krunoslav Simon, Sven Smajlagić, Mateo Drežnjak, Toni Perković, Pavle Marčinković, Dario Šarić, Ivan Ramljak, Roko Prkačin, Dario Drežnjak, Toni Nakić, Željko Šakić, Matej Rudan, Dragan Bender, Ivica Zubac, Ante Toni Žižić i Karlo Matković.

Više s weba

Pročitajte još

Image
KAKVA KONKURENCIJA

Sve je spremno za novu NBA sezonu! Nikad više Hrvata u rijetko 'ludoj utrci' na titulu

Više s weba