NBA 75 Euro Vote

NBA birao najveće Europljane u povijesti lige: Nowitzki na vrhu, Kukoč najbolji Hrvat

Image
Foto: profimedia.hr

Zanimljivo je pogledati i rezultate hrvatskih košarkaša među kojima je Toni Kukoč najbolje plasiran sa 7.7 posto glasova koji su mu donijeli ukupno sedmu poziciju dok je Dražen Petrović zauzeo osmo mjesto s 6.8 posto glasova

11.4.2022. u 22:53/ RTL.HR

NBA liga je krajem studenog prošle godine pokrenula NBA 75 Euro Vote kojom se slavi 75. sezona natjecanja. Ovom su kampanjom odali počast doprinosu bivših i aktivnih europskih košarkaša razvoju najbolje lige na svijetu.

U konkurenciji su bila tri hrvatska košarkaša. Naravno, riječ je o Toniju Kukoču, Draženu Petroviću i Dinu Rađi, a ni jedan od njih nije završio u prvoj petorci.

Toni Kukoč i Dražen Petrović su s Predragom Stojakovićem, Nikolom Jokićem i Arvydasom Sabonisom završili u drugoj petorci svih vremena, a Dino Rađa u trećoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toni i Dražen u drugoj petorci

Izbor se sastojao od dva dijela. Pedeset posto bodova prilikom izbora su činili glasovi navijača, a drugu polovinu glasovi 40 članova žirija među kojima su bili slavni sportaši, novinari i influenceri.

Nakon što su svi glasovi zbrojeni u prvoj petorci su se našli Luka Dončić, Giannis Antetokounmpo, Dirk Nowitzki, Pau Gasol i Tony Parker. Najveći broj glasova je dobio Plavi anđeo Dirk Nowitzki, a drugo mjesto je zauzeo Greek Freek Giannis Antetokounmpo.

Upravo se čita

Image
sve manje papaka

Nema mladih ni svinja, a svinjokolja je postala stari običaj? Ministarstvo nam otkrilo podatke

Zanimljivo je pogledati i rezultate hrvatskih košarkaša među kojima je Toni Kukoč najbolje plasiran sa 7.7 posto glasova koji su mu donijeli ukupno sedmu poziciju dok je Dražen Petrović zauzeo osmo mjesto s 6.8 posto glasova. Pojedinačne pozicije za igrače koji su ostali u trećoj petorci nisu pojedinačno izlistani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
nije mu prvi put

VIDEO Na Trumpa se obrušio i najbolji košarkaš svijeta: 'Koristi sport kako bi podijelio društvo'

Više s weba