OGLAS

TUGA HRVATSKE KOŠARKE

Nitko ne želi uložiti u trostrukog prvaka Europe: 'Nismo obeshrabreni ishodom'

Image

KK Split

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

Od hrvatske neovisnosti su Splićani osvojili jedno prvenstvo i pet Kupova Krešimira Ćosića

16.9.2022. u 19:28/ RTL Sport

KK Split je i dalje bez strateškog partnera. Nekadašnji europski velikan već godinama životari na rubu propasti, a unatoč iskazanom interesu i neslužbenim najavama ni nakon isteka roka međunarodnog javnog poziva za ulaganje u KK Split nije zaprimljena ni jedna službena prijava.

"Nismo obeshrabreni ovakvim ishodom obzirom na okolnosti kratkih rokova i činjenicu da se ugovor ne može sklopiti ni konzumirati do početka ove sezone natjecanja. Učinit ćemo dodatne napore u privlačenju potencijalnih partnera i ponoviti javni poziv u proljeće", izjavio je Antonio Kuzmanić, zamjenik gradonačelnika koji u ime Grada treba nadgledati provedbu ovog projekta.


Najbolja momčad 20. stoljeća

KK Split je svoje najveće uspjehe postizao pod imenom Jugoplastika. Naime, generacija predvođena Tonijem Kukočem i Dinom Rađom ostvarila je nezapamćen uspjeh osvojivši čak tri uzastopna naslova prvaka Europe te su zavrijedili da ih se zove najboljom europskom momčadi 20. stoljeća.

Klub s Gripa ima i dva osvojena Kupa Radivoja Korača iz 70-ih, a okrunili su se sa šest naslova prvaka i pet kupova Jugoslavije. Od hrvatske neovisnosti su Splićani osvojili jedno prvenstvo i pet Kupova Krešimira Ćosića.


Viola boje mora
Love island Australija
Svjetsko prvenstvo u rukometu za žene 2023.
Palm springs
Ljubav je na selu
default_cta
Konobari do daske
Igra moje sudbine
Život na vagi
Tri sestre
Barapapa
default_cta

Više s weba

Pročitajte još

Image
GROZAN ŽDRIJEB

Naši košarkaši nisu imali sreće: U borbi za Igre čekaju ih okršaji s Dončićem i Antetokounmpom


Više s weba