KONAČNO SLAVE U WIMBLEDONU

Murray bacio Britance u trans, Đoković Srbe u depresiju

Image
Foto: AP

Murrayju je za prvo britansko tenisko zlato nakon 1908. i trijumfa Josiaha Ritchiea trebalo točno dva sata. Murrayu je ovo prva olimpijska medalja, dok je Federer prije četiri godine osvojio zlato u parovima.

5.8.2012. u 17:15/ M. B./Hina

LONDON - Britanci su napokon dočekali pobjednika teniskog turnira u Wimbledonu. Međutim, ne na jednom od najslavnijih Grand Slam turnira svijeta, već u finalu olimpijskog turnira koji je igran u All England Clubu. U finalnom susretu AndyMurray je deklasirao Švicarca RogeraFederera 6:2, 6:1, 6:4.

Murrayju je za prvo britansko tenisko zlato nakon 1908. i trijumfa JosiahaRitchiea trebalo točno dva sata. Murrayu je ovo prva olimpijska medalja, dok je Federer prije četiri godine osvojio zlato u parovima.

Federer i Murray su prošlog mjeseca igrali i u finalu trećeg Grand Slama sezone, no tada je slavio Švicarac. Federer se tada izjednačio s Amerikancem PeteomSamprasom koji je jedini dosada sedam puta osvajao Wimbledon. Murray se morao zadovoljiti činjenicom da je bio prvi britanski tenisač u finalu Wimbledona nakon 74 godine i BunnyjaAustina.

U susretu za treće mjesto Argentinac JuanMartindelPotro je pobijedio Srbina NovakaĐokovića 7:5, 6:4. Del Potru je to prva olimpijska medalja u karijeri, te prva za Argentinu na igrama u Londonu. Đoković je prije četiri godine u Pekingu bio srebrni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image

Sjajna atmosfera u Budimpešti uoči okršaja Mađarske i Hrvatske!

Više s weba