PORUKA IZ SOFIJE

'Ne zanima me bod, želim pobjedu protiv Hrvata'

Image
Foto: Tino Juric/PIXSELL

Bugarski izbornik poslao je jasnu poruku svojem kolegi na klupi hrvatske reprezentacije. 'Protiv Hrvatske želim pobjedu', poručio je Ljuboslav Penev uoči kvalifikacijskog ogleda u Sofiji.

7.10.2014. u 13:16/ RTL|Hina

Izbornik bugarske nogometne reprezentacije Ljuboslav Penev poručio je kako ga u petak u dvoboju protiv Hrvatske u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2016. u Francuskoj ne zanima bod, već želi pobjedu.

"Ne razmišljam o bodu, protiv Hrvatske želim pobjedu i to me jedino zanima," poručio je Penev tri dana prije ogleda u Sofiji.

Penev smatra kako je skupina H u kojoj su osim Bugarske i Hrvatske još Italija, Norveška, Azerbajdžan i Malta uvjerljivo najteža od svih devet skupina.

"Mi smo u najtežoj skupini. Čak četiri reprezentacije se ravnopravno bore za plasman na EP. Nadam se kako će Bugarska biti među putnicima za Francusku," dodao je bugarski strateg.

Penev, koji je Bugarsku vodi od 2011. godine, smatra kako će momčad koja u petak pokaže pravi karakter na koncu slaviti. "Ja sam perfekcionist, uvijek od svojih igrača tražim najviše. Moramo pokazati karakter jer je Hrvatska vrlo jaka."

Penev je naglasio kako je stanje u momčadi dobro, nema problema s ozljedama. Probleme mu stvara tek manja minutaža pojedinih igrača u svojim klubovima.

Bugarska je otvorila kvalifikacije pobjedom u Azerbajdžanu (2-1), pa nakon prvog kola Italija, Hrvatska i Bugarska vode u skupini sa po tri boda.

Više s weba

Pročitajte još

Image

Borac zamalo sam sebe nokautirao

Više s weba