SKANDAL STOLJEĆA

Barceloni prijeti izbacivanje iz Europe! Padaju teške optužbe: Godinama su plaćali sucima!?

Image

Josep Maria Bartomeu

Foto: Profimedia

Barcelona je priznala uplate na račun Negreirine tvrtke uz opravdanje kako one nisu bile mito nego isplate za obavljenje usluge

11.3.2023. u 10:38/ Danas.hr

Španjolsku potresa skandal stoljeća! Barem tako pišu AS i još nekoliko tamošnjih medija.

Podignuta je optužnica protiv Barcelone i dvojice nekadašnjih klupskih predsjednika Josepa Marije Bartomeua i Sandra Rosella zbog korupcije!

Image
težak udarac

Barceloni odbijena žalba: Ostaje bez najboljeg igrača u tri prvenstvene utakmcie

Image
težak udarac

Barceloni odbijena žalba: Ostaje bez najboljeg igrača u tri prvenstvene utakmcie

Povlašten status kod sudaca

Terete se da su tijekom 17 godina, između 2001. i 2018., bivšem potpredsjedniku španjolske sudačke komisije Joseu Mariji Enriquezu Negreiri i njegovoj tvrtki platili ukupno 8.4 milijuna eura. Negreira im je zauzvrat delegirao suce koji odgovaraju Barceloni.

"Barcelona je ostvarila i održavala strogo povjerljiv verbalni sporazum s Joseom Marijom Enriquezom Negreirom po kojem je on u funkciji potpredsjednika španjolske sudačke komisije u zamjenu za novac postupao tako da je Barcelona imala povlašten status kod sudaca", objavilo je tužiteljstvo.

Izbacivanje Barcelone iz europskih natjecanja?

Barcelona je priznala uplate na račun Negreirine tvrtke uz opravdanje kako one nisu bile mito nego isplate za obavljenje usluge.

"Platili smo spomenute iznose kao vanjskom tehničkom konzultantu, kako bi nam radila videokompilacije nastupa sudaca. Te snimke smo koristili za prikupljanje informacija o njihovom stilu i načinu suđenja, kako bismo sukladno tome instruirali igrače. Praksa angažmana tvrtki za ovakve poslove uobičajena je među profesionalnim sportskim klubovima."

UEFA ne gleda blagonaklono na optužbe koje su podignute protiv Barcelone. Prema pisanju španjolskih medija iz Nyona su tražili dodatne informacije o čitavom slučaju prije nego što zauzmu konkretan stav ili eventualno pokrenu postupak protiv španjolskog kluba. Na stolu je kao jedna od opcija pokažu li se tvrdnje tužiteljstva istinitima i izbacivanje Barcelone iz europskih natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
SKUPOCJENI PAPIRIĆI

Ulaznice za utakmicu protiv Walesa se pojavile na oglasniku, cijena - 150 eura

Više s weba